Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılması Başkent’te protesto edildi

Hakkari ve Şırnak illerinden gelen bir grup, Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılmaması için eylem yaptı. TBMM’de bu konu hakkında görüşmelerde bulunan Yılmaz Erdoğan da gruba katıldı.Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılmasını...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari ve Şırnak illerinden gelen bir grup, Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılmaması için eylem yaptı. TBMM’de bu konu hakkında görüşmelerde bulunan Yılmaz Erdoğan da gruba katıldı.
Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılmasını öngören yasa tasarısını protesto etmek amacıyla gelen bir grup, Güvenpark’ta toplandı. Burada, “Hakkari ildir il kalacak”, “Şırnak ildir il kalacak” sloganları atan grup, davul-zurna eşliğinde halay çekti. TBMM’ye bu konu hakkında görüşme yapmak üzere gelen Yılmaz Erdoğan da, daha sonra Güvenpark’ta toplanan Hakkarili ve Şırnaklı vatandaşların yanına gelerek açıklamalarda bulundu.
"Ciddi bir travma yaşanıyor"
Hakkarili ve Şırnaklı heyetlerle birlikte Meclis’teki grup başkanvekilleriyle görüştüklerini belirten Erdoğan, “İçimizde bu konuyla ilgili hiçbir şey kalmadı. Her şeyi ilettik. En seviyeli, en güzel demokratik şekilde ilettik. Şimdi oradan gelecek cevabı bekleyeceğiz ama görüşmeler için olumlu da denemez olumsuz da denemez. Biz itirazımızı söyledik. Duygusal olarak kırgın olduğumuzu, 2 şehirde de ciddi bir travma yaşandığını detaylarıyla söyledik. Ben bizzat Sayın Başbakan ile görüştüm. Gelişmeleri izleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.