Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakkari Çukurca’da 7 şehit, 20 yaralı

Hakkari Valiliği, Çukurca kırsalında meydana gelen çatışmalarda 7 asker şehit olurken, 20 askerin ise yaralandığını açıkladı.Valilik açıklamasında, "İlimiz Çukurca İlçesi Çağlayan köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşıtepe bölgesinde...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari Valiliği, Çukurca kırsalında meydana gelen çatışmalarda 7 asker şehit olurken, 20 askerin ise yaralandığını açıkladı.
Valilik açıklamasında, "İlimiz Çukurca İlçesi Çağlayan köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşıtepe bölgesinde 1’inci Komando Tugay Komutanlığı görevlilerimizce devam eden operasyon kapsamında, 03 Eylül 2016 günü saat 06.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından ağır silahlar ile saldırıda bulunulmuş olup, saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma neticesinde; 7 askeri personelimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, 20 askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz helikopter ile Hakkâri Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanılmış olup, yaralı askeri personellerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlanmış bölge ateş altına alınmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.