Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Habur’da bin 400 parça tarihi eser ile 100 bin paket sigara ele geçirildi

ANKARA (İHA) – Habur’da Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yaklaşık 100 bin paket sigara ile bin 400 adet tarihi eser niteliği taşıyan para ele...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – Habur’da Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yaklaşık 100 bin paket sigara ile bin 400 adet tarihi eser niteliği taşıyan para ele geçirildi.
Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Irak’a gitmek üzere Habur Gümrük Kapısı’na gelen Irak plakalı bir otomobilde yapılan kontrollerde aracın bagajında tarihi eser niteliği taşıyan eski paralara rastlandı. Şahıslara ait çantaları inceleyen ekipler şoföre ait çantaların içerisinde bin 400 adet sikke ve antika para buldu. Üzerinde Osmanlı Tuğrası ve Arapça ibareler bulunan paraların önemli bir kısmının Osmanlı dönemine ait olduğu anlaşıldı. Türkiye’den kaçırılmak istenen paraların bir kısmının ise müzede sergilenecek nitelikte olduğu öğrenildi. Alım ve satımları yasak olan eserleri kaçak yollarla yurt dışına çıkarmak isteyen şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı.
Yine aynı kapı içerisinde yürütülen rutin kontroller esnasında bir TIR’ın kantar tartım sonucundan şüphelenen Habur Gümrük Müdürlüğü personeli aracı X-Ray’e sevk etti. Sahaya boş olarak geldiği beyan edilen TIR dıştan bakıldığında da boş olarak gözükmesine rağmen aracın dorsesinde yapılan detaylı incelemede, dorsenin ön kısmında bölme olduğu anlaşıldı. Gümrük Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince yapılan fiziki kontrolde dorsenin çekiciye bakan tarafına yaklaşık 88 litre kapasiteye sahip gizli bir bölme yapıldığı, görevli personelin gizli bölmeyi görmesini engellemek için bu bölmenin arka tarafına 20 litre kapasiteli başka bir bölmeyle perdelendiği tespit edildi.
Ekiplerin dikkatinden kaçmayan ilk zula ile çekici kabininde bulunan yatak kılıfı ve süngeri arasında yaklaşık 100 bin paket bandrolsüz sigara ele geçirildi. Sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 750 bin TL civarında olduğu öğrenildi. Olaya karışan şoför gözaltına alınarak Silopi Adliyesine sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.