Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvenlik güçlerine ateş açan sanık için gerekçeli karar açıklandı

Van’da geçen yıl güvenlik güçlerine ateş ettiği gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezası verilen 18 yaşından küçük sanıkla ilgili gerekçeli karar açıklandı.Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık O.K.’nin ‘gösteri yürüyüşüne silahla...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da geçen yıl güvenlik güçlerine ateş ettiği gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezası verilen 18 yaşından küçük sanıkla ilgili gerekçeli karar açıklandı.
Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık O.K.’nin ‘gösteri yürüyüşüne silahla ve yüzünü kapatarak katılma, yüzünü kapatarak yanındaki silahı kullanarak örgüt propagandası yapmak ve PKK’ya üye olmak’ suçu sebebiyle çarptırıldığı 10 yıl 10 ay hapis ile 7 bin 200 lira adli para cezasının gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, O.K.’nin yürüyüşlerde tanınmamak için yüzünü kapattığı, görevlileri öldürmek için ateş ettiği kaydedildi. Kaçmaya çalışan sanığın tabancayla birlikte yakalandığı ifade edilen kararda, somut olayda suça sürüklenen çocuğun kolluk kuvvetlerinin araçlarına doğru 7-8 el ateş ettiği belirtilerek, “Terör örgütü dahi olsa eğitimini vermediği bir şahsa kırsal alanda dahi silah sorumluluğu yüklememektedir. Bu açıdan il ve ilçelerde terör örgütü adına silah kullanacak olan bir şahsın, bu silahı örgüt hiyerarşisi dışında kullanamayacağının kabulü zorunludur. Bu nedenlerle silah kullanma eğitimini alan ve nasıl silah kullanacağı öğretilen ve yakalanma riskinde silahın kaçırılmasını sağlayan suça sürüklenen çocuğun durumu, ’örgüt adına suç işleme’ değil, ’örgüt üyeliği suçunu oluşturacağı’ hususunda mahkememizde tam bir vicdani kanaat oluşmuştur" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.