Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümüşhane’deki FETÖ/PDY operasyonları

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, il genelinde devam eden FETÖ/PDY operasyonları kapsamında bugüne kadar 206 kişi hakkında işlem yapıldığını, bu şahıslardan 37’sinin tutuklandığını söyledi.Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 02:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 02:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, il genelinde devam eden FETÖ/PDY operasyonları kapsamında bugüne kadar 206 kişi hakkında işlem yapıldığını, bu şahıslardan 37’sinin tutuklandığını söyledi.
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Memiş, bugüne kadar 61’i sivil toplam 206 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 37’sinin tutuklandığını, 33’ünün arandığını, 5’inin gözaltında olduğunu, 23’ünün serbest bırakıldığını ve 64’ünün de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını kaydetti.
Süreç ve soruşturmaların devam ettiğini kaydeden Vali Memiş, FETÖ’cü olmayan birisine FETÖ’cü damgası vurulmasını hiçbir zaman istemediklerini, bunun için de kılı kırk yararak birden fazla delile göre hareket ettiklerini söyledi.
“Vatandaşlarımız bildiği hususları bizimle paylaşsınlar, Gümüşhane’de bu yapıyı hep birlikte çökertelim”
En küçük bir delilin bile üstüne gittiklerini ifade eden Vali Memiş, bütün vatandaşlardan bu konuda yardım beklediklerini belirterek, “Bu uru, kanserli yapıyı Gümüşhane’den söküp atmalıyız. Bu bir vatan borcu. Vatandaşlarımız bildiği hususları bizimle paylaşsınlar. Paylaşsınlar ki suçlularla suçsuzları ayırt edelim. Nasıl ki kırsalda PKK terör örgütü mensubu olma ihtimali olan birisini hemen ihbar ediyorsa halkımız, FETÖ’cüler PKK’lılardan daha tehlikeli bir yapılanma, bunları bizimle paylaşmalarında büyük fayda var. Kendilerini jurnalci gibi hissetmesinler. Bu bir vatandaşlık görevi. Bu yapıyı temizlemek herkesin sorumluluğunda olan bir şey. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmamız için bu mücadeleyi hep birlikte yapmak durumundayız. İşi sadece devlete bırakmasınlar. Kurunun yanında yaşın da yanmasını ister mi vatandaşlarımız? İstemezler. Açıkla bilinen birisini, devletin gözünden kaçıyorsa bunu bildirmek vatandaşlık görevidir. Herkese buradan çağrı yapıyorum, bizlere yardımcı olsunlar. Gümüşhane’de bu yapıyı hep birlikte çökertelim” dedi.
Operasyonlar ne durumda?
Gümüşhane için küçük ölçekli bir ilde önemli rakamlara ulaştıklarını dile getiren Vali Memiş, emin olmadıkları hususlarda işlem yapmadıklarını, bu sayının daha da artabileceğine vurgu yaparak, FETÖ/PDY’nin hücre yapısının çökertilmesi için vatandaşların mutlak desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
“Hücre tipi yapılanmaları var”
Bu sayıların içerisinde abiler, ablalar, imamların da olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Ama bunlar hücre tipi yapılanması olan, birbirinden habersiz, bağımsız hücreler var. Burada da bu tür yapılanmalar olabilir. Onun için bilgiye dayalı hareket etmemiz çok önemli. Onu çözmek, Gümüşhane’de FETÖ’nün bir numarası, iki numarası, finansörü kimse onlara ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Önemli bir mesafe aldığımızı düşünüyoruz. Bu süreci daha çok Sayın Başsavcımız yürütüyor. Bizim onun yürüttüğü soruşturmaya müdahale etmemiz hem hukuki değil, hem de etik değil” diye konuştu.
“Sayın Başsavcıma Gümüşhane Valisi olarak samimiyetle teşekkür ediyorum”
Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik’in son derece titiz ve özverili bir çalışma yürüttüğünü, kendileriyle hep istişare halinde olduklarını kaydeden Vali Memiş, “O da bizim gibi son derece titiz ve özverili bir çalışma yürütüyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Özellikle Torul’da hiç istemediğimiz bir hadise meydana geldi. Hemen olaya müdahale etti ve orada muhtemel olabilecek olayların önüne geçti. Onun için Sayın Başsavcıma Gümüşhane Valisi olarak samimiyetle teşekkür ediyorum. Emniyetimiz ve Emniyet Müdürüm son derece titiz bir çalışma yürütüyor. Bizzat kendisi elini taşın altına koyarak titizlikle çalışıyor. Kendisine ve çalışma ekibine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
“Daha önce başlayan FETÖ/PDY operasyonları işimizi kolaylaştırıyor”
Gümüşhane’de ki FETÖ/PDY operasyonlarının Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından daha önce başlatıldığını, bunun da işlerini kolaylaştırdığını ifade eden Vali Memiş, “Sayın Başsavcımız ve Emniyet Müdürümüzün daha önce yaptığı operasyonlar. FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonları ilimizde daha önce başlatmışlar. Omurgayı da çökerttiler. Dolayısıyla biz biraz daha bunu detaylandırıyoruz. Gümüşhane olarak bu mücadeleye İl Emniyet Müdürlüğümüz öncülüğünde daha önce başladık. İnşallah elimizde verilerimiz, donelerimiz var. İlçelerde Kaymakamlarımız, Savcılıklarımız var. Jandarma teşkilatımız da başlayacak bu çalışmaları yapmaya” dedi.
“Yerel yönetimlerle ilgili çok önemli bir çalışma var”
Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasıyla çok önemli düzenlemeler olduğunu, bunlardan birisinin de yerel yönetimlerde çalışanlarla ilgili olduğunu belirten Vali Memiş, yerel yönetimlerde çalışanların işine son verilmesi sonucunu doğurabilecek önemli çalışmanın hassasiyetle üzerinde durduklarının altını çizerek, şunları söyledi: “ O önümüzdeki hafta olacak. Komisyon oluşturulacak. Komisyonda belediye başkanlarımız olacak. Valinin teklifi içişleri bakanlığının onayıyla o personelin görevine son verilecek. Bu çok önemli bir düzenleme. O çalışmaya ağırlık vereceğiz haftaya. Asıl o çok önemli bir çalışmadır. Onu da önümüzdeki günlerde sizinle paylaşacağız.”
Gümüşhane basınına teşekkür
Yaşanan bu süreçle ilgili Gümüşhane basınına da teşekkür eden Vali Memiş, “15 Temmuz’dan beri sürekli meydanlardasınız. Sizler de bizler gibi, vatandaşlarımız gibi nöbet tuttunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Haberlere dikkat ettiniz, bizim işimizi kolaylaştırdınız, manipülasyona girmediniz, insanları itham etmediniz, güzel bir habercilik anlayışı gösterdiniz. Bundan dolayı da sizlere şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.