Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümlrük Ekiplerinden İskenderun’da Tarihi Eser Operasyonu

Gümrük Muhafaza ekiplerinin İskenderun’da gerçekleştirdiği operasyonda tarihi eser olarak piyasaya sürülmek istenen 24 parça sahte eşya yakalandı.İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümlrük Ekiplerinden İskenderun’da Tarihi Eser Operasyonu
Gümrük Muhafaza ekiplerinin İskenderun’da gerçekleştirdiği operasyonda tarihi eser olarak piyasaya sürülmek istenen 24 parça sahte eşya yakalandı.
İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri operasyonda tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı belirlenen Hatay’ın İskenderun ilçesi Bitişik Mahallesi’nde bir adrese baskın düzenlendi.
Savcılıktan alınan arama ve el koyma kararı çerçevesinde şüpheli kişinin evinde yapılan aramada, poşet içerisinde peçetelere sarılı 14 adet küçük vazo, 2 adet madeni sikke ve 10 adet kırık parça ortaya çıkarıldı. Ayrıca 1 adet metal arama detektörü ve aparatları bulundu.
Yapılan arkeolog incelemesi sonucunda, milattan önce 5’inci yüzyıl Yunan Arkaik Dönemine ait orijinal sikkeler ile birlikte bulunan parçalar halindeki eşyaların Geç Roma Dönemine ait pişmiş toprak seramiklerin birebir taklidi olduğu anlaşıldı.
Evinde bulunan eşyaları "dedektör marifeti ile tespit ederek bir mezardan çıkardığını" beyan eden şahsın, sahte parçaları bazı kaçak tarihi eserlerle de karıştırmak suretiyle, yanıltıcı bir şekilde piyasaya sürdüğü belirlendi.
Sorguları tamamlanan şahıs “sahtecilik, tarihi eser kaçakçılığı, dolandırıcılık’’suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.