Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülen’in yeğeni lüks sitede yakalanmış

İzmir merkezli 10 ilde, MİT ve emniyetin yaptığı operasyonla örgütün yeniden hücrelenmeye çalışan 33 gaygubet evi ortaya çıkartıldı.Örügüt üyelerinin milyon dolarlık evleri dolar ile kiraya verip lüks araçlarla bindikleri tespit edilirken...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gülen’in yeğeni lüks sitede yakalanmış

İzmir merkezli 10 ilde, MİT ve emniyetin yaptığı operasyonla örgütün yeniden hücrelenmeye çalışan 33 gaygubet evi ortaya çıkartıldı.

Örügüt üyelerinin milyon dolarlık evleri dolar ile kiraya verip lüks araçlarla bindikleri tespit edilirken silahlı terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen’in öz yeğeni, örgüte ’işçi imamı’ olan Selçuk Seven, lüks bir sitede yakalandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt üyesi itirafçıların verdiği bilgiler doğrultusunda çalışma başlatıldı. MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin yürüttü ortak operasyonda, itirafçıların verdiği bilgiler doğrultusunda, 3 ay takip sonucu, örgütteki dağılmayı engellemeye çalışan yeni hücre yapılanması belirlendi. İzmir merkezli 10 ilde, çok sayıda adrese, eş zamanlı operasyon yapılarak 48 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen örgütün Ege Bölgesi’nde toparlamaya çalışan sözde il imam S.K., Ege Bölgesi genel muhasebe sorumlusu M.T. ve Ege Bölgesi eğitim danışmanı İ.B.’nin bulunduğu 39 şüpheli tutuklanırken 9’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yeğen lüks sitede yakalanmış

Operasyonun devamında, örgütteki çöküşü önlemeye çalışan yeni hücrenin, lüks araçlar kullanıp İzmir’de bulunan lüks semtlerdeki milyonlarca dolar değerindeki evleri dolar üzerinden kiraya verdikleri tespit edildi. Burada yakalanan bazı örgüt üyelerinin itirafçı olması ile yeni 33 gaygubet evi daha belirlendi. İzmir Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Yapılan operasyonda silahlı terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni Selçuk Seven’in de aralarında bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı. Selçuk Seven’in İzmir’de lüks bir sitede yakalandığı bildirilirken daha önce Çorum ve Uşak şeker fabrikalarında çalıştığı, işçilerden sorumlu imam olduğu ve himmet topladığı, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yapılan operasyon kapsamında da arandığı ortaya çıktı. Selçuk Seven de dahil 16 şüpheli hakkında FETÖ soruşturmaları kapsamında daha önceden yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 28 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.