Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göztepe Taraftarına Uygulanan Tribün Cezası

Göztepe taraftarı avukat Tarcan Ülük, Göztepe-Karşıyaka maçı nedeniyle verilen cezanın yasalara aykırı olması nedeniyle 10 bin 499 taraftarı kapsayan cezaya karşı Futbol Federasyonunu ve Disiplin Kurulunu mahkemeye veriyor.Profesyonel Disiplin...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Göztepe taraftarı avukat Tarcan Ülük, Göztepe-Karşıyaka maçı nedeniyle verilen cezanın yasalara aykırı olması nedeniyle 10 bin 499 taraftarı kapsayan cezaya karşı Futbol Federasyonunu ve Disiplin Kurulunu mahkemeye veriyor.
Profesyonel Disiplin Kurulu geçen pazar oynanan Göztepe-Karşıyaka maçında, ’Çirkin ve kötü tezahürat’ yüzünden elektronik bilet kapsamındaki kartlarını bloke ederek 18 Nisan günü İzmir’de oynanacak Göztepe-Boluspor maçına, Göztepe-Karşıyaka maçını kapalı tribünde izleyen 10 bin 499 seyirciye toplu ceza verdi.
Seyircilerden biri olan Avukat Tarcan Ülük de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ’’Göztepe-Karşıyaka derbisini ben, oğlumla birlikte kapalı tribünde izledim. Ne bir kötü tezahürat yaptık, ne de centilmenlik dışı bir eylemimiz oldu. İnsanları Passolig uygulaması ile bireysel olarak karşılaşmayı izleyen sistemde diktatörlük misali toplu ceza uygulanamaz. Bir hukuk kuralıyla bağdaşmayacak bir ceza verilmesini kabul etmiyorum. Play Off mücadelesi veren ve gönlümüzü verdiğimiz takımımız Göztepe’yi ve onun taraftarlarını külliyen cezalandırıcı bu uygulamanın derhal kaldırılması istemiyle önce Tahkim Kuruluna ardından cezanın dayanağı olan emel hukuk kurallarına, yasaya ve Anayasaya aykırı Futbol Disiplin Talimatının 53-2 maddesinin için İdari Hukuk yoluna da müracaat ediyoruz. Ben ve oğlum dahil hiç kimse büyük Göztepe taraftarına mesnedi olmadan ceza veremez, yaptırım uygulayamaz."
Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu anlatan Ülük, şunları söyledi:
"İşin diğer acı bir yönü, TV’de yayınlanan maçlarda İstiklal Marşını okumayan terör örgütüne koro halinde methiyeler düzen taraftarlara ve bu taraftarların kulüplerine bir tür ceza verilmeyerek meseleye ne kadar hukuksuzca yaklaştıklarını kamuoyu yakından bilmektedir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğu, bu toptancı cezayı tayin eden kafaya Şanlı Göztepe’nin ve onun taraftarının karşı koyacağını kamuoyuyla Göztepe taraftarı sıfatıyla paylaşmak isterim. Avukatımız Buğra Kendirlioğlu konuyla ilgili hukuki süreci takip etmektedir.’’
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.