Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözaltına Alınan Savcı Şişman Emniyete Götürüldü

MİT’e ait TIR’ların durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılan Savcı Özcan Şişman, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MİT’e ait TIR’ların durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılan Savcı Özcan Şişman, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
Evine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Savcı Şişman, sağlık raporu için adli tıp birimine getirildi. Şişman, adli tıp biriminden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kararın hukuksuz olduğunu savunan Savcı Şişman, “Ben 1. sınıf savcıyım. Hakimler ve Savcılar kanunun 88. maddesine göre gözaltına alınamam. Suçüstü bir hali yoktur böyle bir suçta. TCK’nın 312. maddesinden suçlandım. Casusluk yaptığım iddia ediliyor. Hangi devlete ne casusluk yaptım izah etmeleri lazım. Ben yıllarca casuslukla ilgili soruşturmalar yaptım. Yıllarca terör soruşturmaları yaptım. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur. Bu suçu işleyenler cezasını çekeceklerdir. Bu kadar net söylüyorum” diye konuştu.
Savcı Şişman, daha sonda Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.