Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözaltına Alınan Bülent Keneş Geceyi Emniyette Geçirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında attığı hakaret içerikli tweetler nedeniyle yeniden gözaltına alınan Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü....

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 22:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında attığı hakaret içerikli tweetler nedeniyle yeniden gözaltına alınan Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Keneş’in yarın sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in gözaltına alınacağını haber alan Zaman okuyucuları ve çalışanları gazete merkez binası önünde toplandı. Burada pankart açıp sloganlar atan kalabalık, kararı düdük çalarak protesto etti. Ardından binaya gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Zaman Gazetesi binasına girerek gözaltı kararını Keneş’e tebliğ etti. Keneş, gazete binasından çıkarken toplanan kalabalığın tezahüratları ile karşılandı.
Bina çıkışında kısa bir açıklama yapan Bülent Keneş, öncelikle destek için gelenlere teşekkür etti. Keneş, “Hukuk için, demokrasi için, özgürlük için, adalet için, huzur içinde bir arada yaşamak için mücadeleye devam. Hepinizden Allah razı olsun, görüşmek üzere” dedi.
Ardından söz alan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici ise, “Türkiye demokrasiden dönmeyecek. Bütün bu yapılanları dünya izliyor. Ülkemiz bundan üzüntü duyuyor. Bizde buna üzülüyoruz, ülkemiz bunu hak etmiyor. Biz demokrasiye inanan bir gazeteyiz ve medyayız. Asla hukuka karşı değiliz. İtirazımız hukuksuzluğadır, baskıyadır, medyanın susturulmasınadır’ dedi.
“TÜM MEDYAYA YAPILAN BASKILAR HERKESİN GÜNDEMİNDE”
Bilici, “Maalesef sadece Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’e değil tüm medyaya yapılan baskılar günlerdir ve aylardır herkesin gündeminde. Hasan Cemal de soruşturuluyor, Uğur Dündar da soruşturuluyor, hatta hapis cezası olmuş bugün. Ertuğrul Özkök hakkında da soruşturma var. Yani şuanda konuşan kim olursa bu tür baskılarla karşılaşıyor. Biz Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir seviyeye ulaşmış ülke olmasını istiyoruz. Bunun dışında başka bir isteğimiz yok. Ve tek sloganımız şudur; herkes için demokrasi, herkes için adalet, herkes için hukuk. Ve bu çizgimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu şiir için hapis yattığını hatırlatan Bilici, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı bir şiir okuduğu için hapse girmiş ve 4 ay hapis yatmış insan iken, bugün insanlar fikirlerinden dolayı, düşüncelerinden ve eleştirel duruşlarından dolayı birçok baskıya maruz kalıyorlar. Medyalar susturulmaya çalışılıyor ve bu ülkeye yakışmıyor. Milletimiz de bunu asla kabul etmeyecek ve karanlık bir ülke olmayacak” dedi.
Keneş ve Bilici’nin burada yaptığı konuşmaların ardından polis eşliğinde araca bindirilen Bülent Keneş, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Keneş, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Keneş’in yarın sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.