Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözaltı sayısı giderek artıyor!

Tümgeneral, Tuğamiral, albay, yarbay ve ve çok sayıda rütbeli subay gözaltına alındı. Gözaltına alınalar arasında Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ve Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan da bulunuyor...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gözaltı sayısı giderek artıyor!

Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı gözaltına alındı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimi suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı çıkardığı Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, gözaltına alındı. Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer tarafından ikna edilerek gözaltına alınan Demirhan, Emniyet Müdürlüğü'nde kelepçelenerek içeriye alındı.

İstanbul ve Ankara'daki darbe girişi sonrası kendisini Mersin'de sözde 'sıkı yönetim komutanı' ilan eden Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimi suçlamasıyla gözaltı karara çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı önünde önlem aldı. Burada içeriye giriş ve çıkışları yasaklayan polis ekipleri, bölgede yoğun güvünlik önlemi aldı. Polislere teslim olmak istemeyen Tuğamiral Demirhan, sabaha kadar garnizondan dışarıya çıkmadı. Demirhan, sabah saatlerinde Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer tarafından ikna edildi. Merkez Komutanı Özer'in de içinde bulunduğu askeri araçla Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Tuğamiral Demirhan, burada kapıda elleri kelepçelenerek içeriye alındı.

Darbe girişimi ile suçlanan Demirhan'ın, Ankara ve İstanbul'daki olayın meydana geldiği sıralarda İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta ve Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar'ı arayarak ,Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu söylediği belirtildi. Demirhan'ın ayrıca, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve ilçe kaymakamlarının gözaltına alınmasına talimatı verdiği kaydedildi.

Demirhan, Türk Ceza Kanunu'nun 309'uncu maddesindeki Anayasayı İhlale Teşebbüs ve Türk Ceza Kanunu'nun 312'inci maddesindeki Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyetini Ortadan Kaldırmaya ve Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Teşebbüs ettiği, CMK'nın 90-91 ve devamı maddeleri gereğince gözaltına alındı. 

Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı gözaltına alındı

Darbe girişimine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, İzmir'de gözaltına alındı.

Tuğgeneral Metin Alpcan gözaltına alındı

Şanlıurfa’da bulunan 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan gözaltına alındı.

Şanlıurfa’daki 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, yaşanan darbe girişimiyle ilgili gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir çok rütbeli askerin de olduğu öğrenildi.

Bursa'da Alay Komutanı ve 7 asker gözaltında

Ankara ve İstanbul'daki askeri darbe girişiminin ardından Bursa'da da kendisini sıkıyönetim komutanı ilan eden İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile birlikte gözaltına alınan askerlerin sayısı 8'e yükseldi.
Askeri kalkışmanın ardından İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, askerleri toplamak isteyip sıkıyönetim komutanı olduğunu iddia etti. Bu durumdan haberdar olan Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, "buna izin vermem" diye talimat vererek Akkuş'u derdest ettirdi.
Darbe girişimine kalkışan Akkuş ile birlikte bir teğmen, 2 astsubay ve 2 uzman çavuş da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, "Biz devletimize, kanunlara, sıralı komutanlarımıza bağlıyız. Bu ihanete uymadık. Çok şükür Garnizon'daki arkadaşlarımız da uymadı. Ben devletin nizamına bağlılığı devam ettiriyorum. Yurdakul Albay, bu işte rol almaya kalktı. Onu yakalayıp teslim ettik. Bursa'da hiç kimse korsan bildiriye uymadı. Biz asla bu ihanetin parçası olmayacağımızı söyledim. Ben milletime ihanet etmem. Bursa ve bağlı illerimizde herhangi bir sorun yok" diye konuşmuştu.
Öte yandan gözaltına alınan Yurdakul Akkuş, özel harekatın akrep tabir edilen zırhlı aracıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne arka kapıdan getirilmişti. Gözaltındaki 8 askerin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.  

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı: "69 asker gözaltına alındı"

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbeye teşebbüs eylemine kalkışan rütbeli ve erlerden oluşan 69 askerin gözaltına alındığını açıkladı.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbeye teşebbüs eden 69 askerin gözaltına alındığını duyurdu. Savcılık yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen talimatlar doğrultusunda bu aşamada darbeye teşebbüs etmeye çalışan subay, astsubay, uzman çavuş ve erlerden oluşan toplam 69 şüpheli emniyet güçlerince silahlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmış. Olaya karıştığı değerlendiren şüpheliler hakkında ek gözaltı işlemleri devam etmekte olup, soruşturma çok yönlü sürmektedir" denildi.

Kocaeli darbe girişiminde bulunan 34 asker gözaltına alındı

Türkiye’de yapılmak istenen askeri kalkışma sonrasında Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'nda yapılan açıklamaya göre darbe girişiminde bulunan 34 asker gözaltına alındı.
Türkiye’de yapılmak istenen askeri kalkışma sonrasında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca “Darbeye Teşebbüs” suçlamasıyla aralarında amirallerinde bulunduğu 34 asker gözaltına alındı. Yürütülen soruşturma kapsamında 8 tank ve 1 Sortland, 1 adet ASİZ ait Jeep, 1 adet Askeri araç mahkum sevk aracı, 10 adet G3 piyade tüfeği ve 7 adet tabancaya el konuldu.
Donanma Komutanlığında darbeye teşebbüs eden askerler tarafından kaçırılarak İstanbul'a götürülmeye çalışılan 2 amiral, Dilovası'nda emniyet güçleriyle girilen çatışmada kurtarıldı.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Soruşturma geniş kapsamlı olarak devam ediyor.

Karabük'te kurmay albay gözaltına alındı

Karabük’te bir kurmay albay ve 2 emniyet şube müdürü gözaltına alındı.
Türkiye’de darbe girişimi sonrasında ülke genelinde yapılan operasyon kapsamında çok sayıda üst rütbeliye yönelik yapılan operasyon kapsamında Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkâm Kurmay Albay Sedat Arıcan Karabük Valiliğine geldiği sırada Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ve görevli polisler tarafından gözaltına alındı. Ekipler tarafından Valilik giriş merdivenlerinde gözaltına alınan Kurbay Albay polis ekiplerince Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.
Öte yandan, operasyon kapsamında Karabük Emniyet Müdürlüğünde görevli iki şube müdürü de gözaltına alındı.

Kayseri'de polis darbeci bir Albayı gözaltına aldı

Dün akşam yapılan darbe girişiminden sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Hava Albay Erhan Baltacıoğlu yakalanarak gözaltına alındı.
Yapılan darbe girişimine büyük tepki veren Kayseri'de Emniyet Müdürlüğü de başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların darbecilere yoğun bir katılımla tepki verdiği Kayseri'de, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalarda, darbecilerin Kayseri ayağında görevli olan Hava Albay Erhan Baltacıoğlu yakalanarak gözaltına alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.