Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gölbaşı’nda polis kimliği ile dolandırıcılık iddiası

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, iddiaya göre, dolandırdığı esnaflar tarafından sokak ortasında dövüldü.Edinilen bilgiye göre, olay, Gölbaşı’nda meydana geldi. Volkan K. isimli bir kişi Gölbaşı’na...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, iddiaya göre, dolandırdığı esnaflar tarafından sokak ortasında dövüldü.
Edinilen bilgiye göre, olay, Gölbaşı’nda meydana geldi. Volkan K. isimli bir kişi Gölbaşı’na gelerek daha önceden yer tespiti yaptığı bir kaç lokantadan farklı adreslere sipariş verdi. Getirilen para üstlerini alan Volkan K. sipariş getiren şahısları verdiği adrese yönlendirerek olay yerinden uzaklaştı. Daha sonra yine farklı bir lokantadan sipariş veren Volkan K., lokanta çalışanların şüphelenmesi üzerine takibe alınarak sopa ile dövüldüğü iddia edildi.
İhbar üzerine olay yerine gelen asayiş ekipleri, şahsı darp edilmiş halde buldu. Volkan K., 112 ekipleri tarafından Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanedeki tedavisinin ardından emniyet ekiplerince ifadesi alınan Volkan K., "İkinci iş yerine gittikten sonra telefonla konuşur gibi yaparak telefondan aldığımı söylediğim adrese paketi ve 100 TL para üstü göndermelerini isteyerek oradan ayrıldım. Daha sonra belirtmiş olduğum adrese giderek orada bekledim. 16 yaşlarında gelen çocuktan para üstüne aldım ve yemek ile beraber binanın içine gönderdikten sonra uzaklaştım. İş yerinde döner isterken ’Amirim istiyor, güzel yap’ dediğimden dolayı beni polis zannettiler" dedi.
Volkan K. üçüncü kez başka bir lokantaya sipariş verdiğini ve buradaki kişilerden şüphelendiğini ifadesinde belirterek, "3. işyerine gittim. Yine burada da kasada bulunan şahsa sipariş vererek telefonda konuşur gibi yaparak ’Var Amirim’ diyerek adresi aldım. Verdiğim sipariş ile birlikte 200 TL para üstünü belirtiğim adrese getirmeleri istedim. Sipariş verdiğim adreste bir süre bekledikten sonra oradan uzaklaştım, sonra yeniden adrese döndüm. Yemeklerin gelmemesinden dolayı sipariş verdiğim yere geri döndüm ve yemeklerin hala gelmediği söyleyerek çıktım. Burada çalışanlardan şüphelendim ve uzaklaşmaya başladığım sırada 2 kişi koluma girerek bana sopalarla vurdular" şeklinde ifade kullandı.
Üzerinden sahte polis kimliği ve rozeti çıktı
Emniyet ekiplerince ifadesi alınan Volkan K.’nın üzerinden Adem Travacı isimli polis adına düzenlenmiş kimlik fotokopisi, polis rozeti ve bıçak bulundu. Volkan K. ifadesinde seyyar kimlik kaplayan ismini bilmediği şahıstan aldığını belirtti.
Cüzdanında sahte polis kimliği bulunduran Volkan K. tarafından dolandırılan esnaf Murat A. (33), "Müşteri olarak birisi içeri girerek telefonda konuşur gibi yaparak istediği adrese siparişlerin gönderilmesini isteyerek parasının orada verileceğini söyledi. O esnada kartımızı istediğinde çıkardığı cüzdanında polis kimliği olduğunu fark ettim. Bayramdan önce de başka bir esnaf da yine aynı şekilde dolandırıldığı için şüphelenmeye başladım. Aradan 15-20 dakika sonra şahıs siparişlerinin verildiği adrese gitmediğini anlayınca tekrar gelerek ’Komiserler bekliyor, biraz acele edin’ dedi. Hiç bir şey olmamış gibi yeniden bir paket yaparak yanımda çalışan elemanlardan birini gönderdikten sonra da arkasından kendimiz gittik. Sonra mağdur olan başka esnaf arkadaşlarla birlikte takibe aldık. Şahsı yakaladığımız zaman neden böyle yaptığını sorunda kendisinin mağdur olduğunu belirtti fakat cebinden çıkardığı bıçakla saldırmaya başlayınca arbede oldu.”
Murat A. yaşanılan sıkıntılı günlerde polisler üzerinden yapılan sahtekarlığın da olmaması gerektiğini ifade ederek, "Yaşadığımız şu sıkıntılı süreçte polislerimiz üzerinden sahtekarlık yapmak insanların güven duygusunu kaybettiriyor. Biz işin parası kısmında değiliz. Onlarca şehit verdiğimiz günlerde böyle sahtekarlık yapılmasını kabul edemiyoruz" diye konuştu.
Gölbaşı Emniyetindeki ifadesinin ardından mahkemeye çıkartılan Volkan K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.