Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göçmenler denize açılamadan yakalandı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na kaçmak isteyen 27 göçmen, lastik bota binip denize açılamadan yakalandı.Yasa dışı geçişlere karşı bölgede operasyonlarını sürdüren Ayvacık Jandarma...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Göçmenler denize açılamadan yakalandı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na kaçmak isteyen 27 göçmen, lastik bota binip denize açılamadan yakalandı.
Yasa dışı geçişlere karşı bölgede operasyonlarını sürdüren Ayvacık Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Kozlu köyü sahilinde bir grup yabancı uyruklunun bulunduğu ihbarını aldı. Bölgeye giden jandarma ekipleri, bir minibüsün kenarında duran kişileri tespit etti. Bölgeye düzenlenen operasyonda, Afganistan, İran, Kamerun, Gine ve Kongo uyruklu 27 göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler otobüsle Ayvacık Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Göçmenler Ayvacık Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Operasyonda organizatör oldukları değerlendirilen 2 kişi gözaltına alınırken, 1 adet bot, bir bot motoru, bir otomobil, bir minibüs ve çok sayıda can yeleği ele geçirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.