Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun’daki Olaylar Jandarma Ve Çevik Kuvvet Müdehalesiyle Son Buldu

Terör örgütü DHKP-C üyesi Şafak Yayla’nın mezar ziyaret için geldikleri Giresun’da çıkan arbedede gözaltına alınanların kontrolden geçirildiği hastaneye gelmesi sırasında başlayan gerginlik yaklaşık 8 saat sonra jandarma ve çevik...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 07:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 07:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun’daki Olaylar Jandarma Ve Çevik Kuvvet Müdehalesiyle Son Buldu
Terör örgütü DHKP-C üyesi Şafak Yayla’nın mezar ziyaret için geldikleri Giresun’da çıkan arbedede gözaltına alınanların kontrolden geçirildiği hastaneye gelmesi sırasında başlayan gerginlik yaklaşık 8 saat sonra jandarma ve çevik kuvvetin müdahalesiyle son buldu.
Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C üyesi Şafak Yayla’nın Giresun’un Çanakçı ilçesindeki mezarını ziyaret etmek isteyen gruba polis izin vermeyince yaşanan arbedede 53 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere şehir merkezindeki İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada karşı görüş vatandaşların tepkisi sonucu başlayan olaylar il emniyet müdürlüğünde de devam etti.
Emniyet Müdürlüğünü adeta abluka altına alan yaklaşık 300 kişilik gurup gözaltına alınanlara tepki gösterdi. Mehter marşı ve istiklal marşının sık sık okunduğu eylemlerde PKK ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan aleyhinde sloganlar atıldı. Zaman zaman polis müdahalesiyle dağılan grup belirli aralıklarla yeniden toplanarak Karadeniz Sahil Yolunu ve şehir içi karayolunu trafiğe kapattı.Polis müdahalesine karşı taşlarla karşılık veren guruba yaklaşık 8 saat sonra jandarma ve Çevik Kuvvet Ekipleri müdahale etti. Yapılan müdahalede bazı vatandaşlar yaralanırken grup ise dağıldı. Gurubun dağılmasından faydalanan emniyet geniş güvenlik önlemleri alarak gözaltına alınan 53 kişiyi emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla şehirden çıkmasını sağladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.