Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giresun’da polise silahlı saldırı

Giresun Valisi Hasan Karahan Polise Düzenlenen Saldırı İçin, "siyasi Olmayan Bir Faaliyette Olabilir" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 01:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 01:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun’da polise silahlı saldırı
Giresun’un Dereli ilçesine polis aracına teröristler tarafından düzenlendiği düşünülen silahlı saldırıda 1 polis yaralandı.
İlk müdahalenin Dereli Devlet Hastanesi’nde yapılmasının ardından Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne sevk edilen yaralı polis memurunun durumunun iyi olduğu saldırıyı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi.
Giresun Valisi Hasan Karahan, yaralı polis memuru hakkında bilgi almak için hastaneye gelerek doktorlardan bilgi aldı.
Hastanede gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karahan, olayla ilgili, “Siyasi olmayan bir faaliyette olabilir ama ilk aklımıza gelen PKK’nın bir eylemi şeklinde değerlendiriyoruz” dedi.
“Bu akşam saat 11 sularından Dereli ilçemizde hemen girişinde otogar mevkiinde yakıt alıp dönen bir ekip otosuna taciz ateşi olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırı oldu” diyen Karahan, “ Bir polis memurumuz benzin alıp dönerken saldırıya uğradı. Çok hafif sıyrıklarla saldırıyı atlattı. Arkadaşımız tek başına saldıranlara karşı tek başına karşılık verdi ama tabi onlar karanlıktan ve bitki örtüsünden faydalanıp kaçtılar. Hemen olay yerine Jandarma ve Polis ekiplerimiz intikal ettiler. Arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Bir süreden beri bölgemizde hareketlilik olduğunu biliyoruz zaten ama bitki örtüsünden, coğrafya şartlarının kolaylığından da faydalanarak böyle vur kaç taktiği şeklinde taciz ateşi yaptıklarını biliyoruz. Bölgemizde eylem yapma gayretleri olduğunu da biliyoruz o şekilde değerlendiriyoruz. Siyasi olmayan bir faaliyette olabilir ama ilk aklımıza gelen PKK’nın bir eylemi şeklinde değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.