Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gece kulüplerini kurşunlayan suç örgütü çökertildi: 13 gözaltı

İstanbul’da 6 gece kulübünün kurşunlanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında organize suç örgütü üyesi 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.Edinilen bilgilere göre, İstanbul Organize...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da 6 gece kulübünün kurşunlanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında organize suç örgütü üyesi 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde bulunan 6 ayrı gece kulübünün kurşunlanması ile ilgili soruşturma kapsamında gece kulüplerini kurşunladığı belirlenen liderliğini Gökhan D.’nin yaptığı organize suç örgütü takibe alındı.
Yapılan takiplerin ardından Sultangazi, Şişli, Kadıköy, Kağıthane, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel Harekat, çevik Kuvvet ve polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda aralarında suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Gökhan D.’nin de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 5 tabanca, 1 pompalı tüfek ve 192 mermi ele geçirilirken, operasyon anı ise polis kamerasına yansıdı.Polis kamerası kayıtlarında ekiplerin adreslerde yaptıkları arama esnasında koltuğun altında bulunan kutudan 3 tabanca ve bir pompalı tüfek ele geçirildiği görülüyor.
Aramalarda gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
6 gece kulübünü kurşunladılar
Emniyette sorguya alınan şüphelilerin Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde bulunan 6 ayrı gece kulübünün kurşunlanması olaylarına karıştıkları tespit edilirken, şüpheliler hakkında ‘Suç örgütü kurma ve yönetme’, ‘Örgüte üye olma’, ’Silahla yaralama’, ’Yağma’, ’Mala zarar verme’, ’Görevli memura mukavemet’, ‘Adam öldürme’, suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. Polis ekipleri 13 şüphelinin  da tespit etti.
6 ayda 106 kişi tutuklandı
Öte yandan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2016 yılı ilk 6 ayında suç örgütlerine yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında yakaladığı 443 kişiden 106’sı tutuklandı. Şüphelilerin adreslerinde ise 7 kaleşnikof tüfek, 191 tabanca ve 47 pompalı tüfek ele geçirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.