Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gebze’de 503 kişi hakkında FETÖ üyesi olmaktan işlem yapıldı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında toplam 503 kişi hakkında işlem yapıldı.15 Temmuz tarihlerinde FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bir grup asker tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında toplam 503 kişi hakkında işlem yapıldı.
15 Temmuz tarihlerinde FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar ile ilgili Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu açıklamalarda bulundu. Yapılan operasyonlar ile ilgili bilgiler veren Kuyu, 15 Temmuz’dan bu zamana kadar toplamda 503 kişi hakkında adli işlem yapıldığını belirtti.
FETÖ/PDY terör örgütüne bağlı emniyet, asker ve yargı içerisinde tehlikeli olan silahlı unsurları hakkında çalışma yaptıklarını belirten Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, “Yargıda Gebze Adliyesi’nde görevli 29 Hakim ve Savcı için işlem yaptık. 15 tanesi tutuklandı, 11 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi, 3 kişi de firari durumda. Askeri ayağına yönelik olarak öncelikle bize 15 Temmuz gecesi askeri hareketliliğin olmadığı yönünde bilgi gelmişti. Ancak darbe gecesi Turkcell veri Merkezi’ni basan Jandarma personellerinden 13 tanesi tutuklandı, 1 Binbaşı ise firari durumda. Emniyet kanadında açığa alınan tüm Emniyet mensupları hakkında işlem yürüttük. 21 komiser ve polis ilk etapta yakalandı. Daha sonra gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kocaeli Adliyesi’ne yönlendirildi. 14 tane Polis FETÖ’nün bylock programını kullandıkları tespit edilince tutuklandılar” dedi.
Örgütün sivil ayağına yönelik yapılan operasyonlar ile ilgili de bilgiler Kuyu, “Üniversite ayağında bu işe bulaştığı düşünülen GTÜ’den 4 Profesör, 2 doçent ve 3 araştırma görevlisi ile 6 Personel hakkında da gerekli işlemleri yaptı. Ayrıca 20 Diyanet görevlisi, 31 sağlık çalışanı, 7 niteliksiz memur ve hala soruşturmaları devam eden 9 Adliye personeli hakkında işlemler yapıldı. Toplamda 503 kişi hakkında işlem yapıldı. Kararlı bir şekilde bu yapıya karşı mücadele ediyoruz. Tamamen temizlenene kadar bu çalışmaları kapsamlı bir şekilde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu toplantının sonunda yapımı tamamlanan yeni Gebze Adalet Sarayının 7 Ekim’de üst düzey katılım ile açılacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.