Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te Daeş Operasyonlarında Yakalananlar Tutuklandı

Gaziantep’te terör örgütü DAEŞ’e militan ve lojistik destek sağlayan şebeke çökertildi. Operasyonlarda İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilişkili bir kişi daha yakalandı.Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri,...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te terör örgütü DAEŞ’e militan ve lojistik destek sağlayan şebeke çökertildi. Operasyonlarda İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilişkili bir kişi daha yakalandı.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ’in eylem ve faaliyetlerinin önlenmesine yönelik düzenlenen planlı operasyonlarda DEAŞ’E eleman temini, lojistik destek sağlamak ve terör örgütüne üye olmak suçlarından 6 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Gaziantep ve diğer illerde Birleşmiş Milletler binalarına, Kürt asıllı vatandaşların sahip olduğu kafelere, polis/askeri hedeflere, Ankara, İstanbul ve Antalya’daki yabancı turistlere yönelik eylem planlandığı şeklinde gelen istihbarat sonucunda ise bir kişi daha yakalandı. Yapılan soruşturmada yakalanan şahsın, 19 Mart 2016 tarihinde Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde meydana gelen patlama olayı ile irtibatlı olduğu tespit edilmesi üzerine gözaltına alınan şahıs İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.
Yakalanan şahıslar hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi. 7 kişiden biri İstanbul’da, 6’sı Gaziantep’te çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.