Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep’te 8’i öğretim görevlisi 13 kişi FETÖ’den tutuklandı

Gaziantep’te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, Gaziantep Üniversitesi ve kapatılan Zirve Üniversitesi’nden 8’i akademisyen 14 kişi tutuklanarak, cezaevine gönderildi.Edinilen bilgiye göre,...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, Gaziantep Üniversitesi ve kapatılan Zirve Üniversitesi’nden 8’i akademisyen 14 kişi tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında kapatılan Zirve Üniversitesi’nde görev yapan ilk etapta 12 kişi olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alındı. Sorgularının ardından gözaltına alınan 19 kişiden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 14 kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Gaziantep Üniversitesi’nde görevli 8 öğretim görevlisi ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, aynı soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 1 adliye personeli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.