Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Valisi, bombalı eylem ihbarı yapılan Cemevi’ni ziyaret etti

Gaziantep’te bombalı eylem istihbaratı alınması üzerine polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri alarak sokağını yaya ve araç trafiğine kapattığı Cemevi, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya tarafından ziyaret edildi.Şahinbey ilçesi, Düztepe...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te bombalı eylem istihbaratı alınması üzerine polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri alarak sokağını yaya ve araç trafiğine kapattığı Cemevi, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya tarafından ziyaret edildi.
Şahinbey ilçesi, Düztepe Mahallesinde bulunan ve içerisinde Alevi Kültür Dernekleri’nin de bulunduğu Cemevi’ne yönelik bombalı eylem gerçekleştirileceği istihbaratı üzerine Cemevi önünde zırhlı araçlar ve çok sayıda polis ile geniş güvenlik önlemi alınmıştı. Akşam saatlerinde O Cemevin’i Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ziyaret etti. Alınan güvenlik önlemlerini inceleyen Vali Yerlikaya daha sonra Gaziantep Alevi Kültür Dernekleri Yılmaz Demirdelen ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı görüşmede tehditlere karşı alınabilecek güvenlik önlemleri ve Cemevi’nin daha güvenli bir yere taşınması gibi konuları konuşuldu.
“Tehdit bertaraf edilinceye kadar önlemler devam edecek’’
Somut ve çok ciddi bir tehditle karşı karşıya olduklarını belirten Gaziantep Alevi Kültür Dernekleri Yılmaz Demirdelen, "Dün akşam saat 21.00 sularında emniyetten bizi aradılar ve konuyu aktardılar. Bizde emniyet müdürlüğüne gittik orada tehdidin ciddi boyutta olduğunu anladık. Sonrasında polislerimiz cem evimizin çevresinde yoğun güvenlik önlemi alarak önde tarafta bulunan yolu trafiğe kapattılar. Bugünde sayın valimiz ve emniyet müdürümüz bize destek olduklarını göstermek için ziyaretimize geldiler. Bizim alacağımız önlemleri ve emniyetin alacağı önlemleri konuştuk. Bu tehdit bertaraf edilinceye kadar polisin güvenlik önlemi burada devam edecek" diye konuştu.
Öte yandan, Gaziantep emniyetini harekete geçiren olayın, önceki gün polis ekiplerince yakalanan bir DEAŞ militanının üzerinden çıkan ve Cemevine ait farklı açılardan çekilmiş fotoğraflar olduğu ileri sürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.