Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziantep Merkezli Terör Operasyonunda 26 Kişi Yakalandı

Gaziantep merkezli Van ilini de kapsayan terör örgütü PKK/KCK ve gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyonda 26 kişi yakalanırken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep merkezli Van ilini de kapsayan terör örgütü PKK/KCK ve gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyonda 26 kişi yakalanırken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gaziantep Emniyet Müdürlüğünce Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep merkezli Van ilini de kapsayan PKK/KCK terör örgütü ve gençlik yapılanması YDG-H içerisinde eylem-faaliyetlerde bulunan 26 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonlarda, Terör örgütünün talimatlarıyla yapılan kanunsuz gösteri ve yürüyüş eylemlerini organize eden, bu eylemlere katılan, Cumhurbaşkanımıza ve güvenlik güçlerine hakaret eden, internet ortamında sosyal paylaşım sitelerinde örgütünün propagandasını yaparak terör örgütünü övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan örgüt mensupları yakalanmıştır.
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 5 adet tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda fişek, 2 adet pompalı tüfek ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek, ayrıca, 3 laptop bilgisayar, harici harddisk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu, sim kart vb. dijital veri depolayıcıları, EYP yapımında kullanılan malzemeler, PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap, poster, afiş, bez parçaları vb. örgütsel dökümanlar elde edilerek el konulmuştur” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.