Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Şehitoğlu’na yapılan saldırıya MGC’den kınama

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, MGC Onursal Başkanı Vahap Şehitoğlu’na yönelik dün akşam evinin önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınayarak, gazetecinin asla silahla susturulamayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, MGC Onursal Başkanı Vahap Şehitoğlu’na yönelik dün akşam evinin önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınayarak, gazetecinin asla silahla susturulamayacağını söyledi.

MGC’nin eski başkanlarından ve Onursal Başkanı Şehitoğlu’nun Kepirli Mahallesi’ndeki evinin önünde havaya silahla ateş açılmasının ardından, MGC Başkanı Ahmet Ünal ve Şehitoğlu basın toplantısı düzenledi. MGC’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Ünal, Vahap Şehitoğlu’nun 22 Ekim tarihinde saat 22.00 sıralarında Kepirli’deki evine kimliği bilinmeyen kişilerce bir araç içerisinden silahla 6 el ateş edildiğini söyledi. Jandarmanın olay yeri incelemesinde 3 adet boş kovan bulunduğunu belirten Ünal, ”Bu çok üzüntü verici bir olaydır. Gazeteciye yapılan bu saldırıdan dolayı Onursal Başkanımıza geçmiş olsun diyor ve olayı kınıyoruz” dedi.

“Gazeteci, asla silahla susturulacak bir insan değildir”

Şehitoğlu’nun, son 18 aydır Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Mersin yapılanması ve belediyeler imamı iddiası ile aranan firari E.K. ile ilgili yaptığı haberlerle dikkat çeken bir isim olduğunu dile getiren Ünal, “Özellikle son yaptığı haber E.K.’nin firarı ile ilgilidir. Bu haberden hemen sonra bu saldırının gerçekleşmesini çok manidar buluyoruz. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gazeteci, asla silahla susturulacak bir insan değildir. Polis ve jandarma konu ile ilgili detaylı ve titiz bir çalışma yürütmektedir. Kendilerini, gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı kutluyorum. İnşallah çok kısa bir sürede konunun çözümüyle ilgili bir mesafede yer alacağımızı düşünüyorum. Gazeteci arkadaşlarımızın duyarlılığı ve kamuoyunun göstermiş olduğu destek için teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Bu, hepimize yapılan bir saldırıdır”

Toplantıya Avukatı Şerife Arıcı Yıldız ile birlikte katılan Şehitoğlu ise Mersin’de, FETÖ’nün özellikle belediye yapılanmasına karşı kendisine ait internet haber sitesinde çok etkin yayınlar yaptığını, bu yayınları yaparken bazı çevreler tarafından sosyal paylaşım sitelerinde hedef gösterildiğini iddia etti. Bu tehditlerin kendisini hiçbir zaman yıldırmadığını kaydeden Şehitoğlu, “Ben yayınlarıma devam ettim. En son Türkiye belediyeler sorumlusu, FETÖ’cü E.K.’nin tahliye edildikten sonra tekrar yakalanma kararı benim elime geçti ve bunu ilk ben yayınladım. Bu yayından sonra E.K.’nin kaçtığını da duyurdum. Bu yayının hemen arkasından da çok tehdit aldım, ancak yayınımızı sürdürmeye devam ettim. Dün akşam da eşimle Kepirli’deki evimin önünde otururken, üzerinde tepe lambası bulunan beyaz bir aracın son sürat silah sıkarak geçtiğini gördük. Eşime jandarmayı aramasını söylerken, plakalarını almak için kendi arabamla peşlerinden gittim, ancak yakalayamadım” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden kendisini hedef gösterenlerden şikayetçi olduğunu belirten Şehitoğlu, şunları söyledi: “Saldırının, Dünya Gazeteciler Günü’nün hemen ardından gerçekleşmesi de çok manidar. Bu, hepimize yapılan bir saldırıdır. Jandarma, olay yerine anında geldi ve araştırma yaptı. Buldukları üç boş kovanı tutanak altına aldılar. Halen soruşturmaları devam ediyor. Faillerin yakalanmasını istiyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.