Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gasptan Yargılanan Gürcüye, Hırsızlıktan Ceza Verildi

1 Yıl 8 Ay Ceza Alan Gürcistan Uyruklu Levan S. Suçsuz Olduğunu Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gasptan Yargılanan Gürcüye, Hırsızlıktan Ceza Verildi
Samsun’da çay ocağında oturan bir kişinin içinde 27 bin 950 TL bulunan çantasını kapkaç yöntemiyle çaldığı iddiasıyla hakkında "gasp" suçundan dava açılan Gürcistan uyruklu şahıs, hırsızlık suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Canik ilçesi Yeni Mahalle’de 11 Eylül 2014 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bankadan parasını çeken Zikrullah U.(60), arkadaşı ile çay ocağında oturup çay içerken yanına yaklaşan bir kişi omzuna elini koyup kalkmasına engel olarak yüzüne gülümsediği bir sırada diğer eliyle içinde 27 bin 950 lira bulunan çantayı alıp kaçarak kendisini bekleyen otomobile binip kayıplara karıştı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olaydan sonra izlerini kaybettiren şahıslar için 5 kişilik özel ekip kurdu. Söz konusu ekip Sarp Sınır Kapısı ve Giresun’da iz sürdü ve olayla ilgili Gürcistan uyruklu Levan S. ile Koba A.’yı Samsun’da yakaladı. Olayla ilgili adliyeye sevk edilen Levan S. tutuklanırken, Koba A. ise serbest bırakıldı.
Söz konusu şahıslar hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "gasp" suçundan dava açıldı. Tutuklu bulunan Levan S., 22 Eylül 2015 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu ve yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Levan S. ve Koba A.’nın yargılanması sona erdi. Koba S. duruşmaya katılmazken, Levan S. ise davanın son duruşmasında hazır bulundu ve tercüman yardımıyla son savunmasını yaptı. Levan S., parayı kendisinin almadığını ve olayla bir ilgisinin almadığını iddia ederek beraatini istedi. Mahkeme heyeti "gasp" suçundan dava açılan Levan S.’yi "hırsızlık" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırarak yurt dışı yasağını kaldırdı. Koba A. ise beraat etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.