Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Garnizona alınmayan darbeci Albay bölüğe gidip toplantı çağrısı yapmış

Bursa’da Garnizon Komutanı Tüm General Seyfullah Saldık’ın emriyle garnizondan içeriye alınmayan sözde sıkıyönetim komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un, Mudanya yolu üzerindeki ilçe jandarma bölük komutanlığına giderek toplanma çağrısı...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Garnizon Komutanı Tüm General Seyfullah Saldık’ın emriyle garnizondan içeriye alınmayan sözde sıkıyönetim komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un, Mudanya yolu üzerindeki ilçe jandarma bölük komutanlığına giderek toplanma çağrısı yaptığı ortaya çıktı. Belediyeler ve özel sektörden temin ettikleri vinçlerle bölüğe giden yolları kapayıp subayların geçişini engelleyen Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, darbeci Albayı toplantı için gittiği bölükte gözaltına aldı.
Bursa’da da darbe teşebbüsü ile ilgili kendisini sıkı yönetim komutanı ilan eden Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, Bursa’da bir dönem görev yapan eski Ağrı İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun’un da aralarında bulunduğu 13 subay ve astsubayın sorgusu devam ediyor.
Darbeci askerlerin önü kepçelerle kesildi
İddiaya göre, darbe girişiminin olduğu gece garnizon komutanlığına alınmayan Albay Yurdakul Akkuş, Mudanya yolu üzerindeki İlçe jandarma Bölük Komutanlığına giderek, emir verdiği subay ve astsubaylara burada toplanma çağrısı yaptı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, polis araçları ile belediyeler ve özel sektörden temin ettikleri iş makineleriyle bu kişilerin bölük komutanlığına gidişine engel oldu. Öte yandan polis tarafından Mudanya yolundaki jandarma bölük komutanlığında gözaltına alınan Yurdakul Akkuş’tan ele geçen Türkiye genelindeki sözde darbecilerin yönetim listesinin de Türkiye genelinde yapılan operasyonlara büyük katkısının olduğu öğrenildi.
"Garnizon komutanından darbecilere yumruklu cevap"
Öte yandan “Ben devletime milletime bağlıyım, Bursa garnizonunda yaşa dışı kalkışmaya izin vermem, milletime ihanet etmem” diyen Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tüm General Seyfullah Saldık’ın sözde sıkı yönetim komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un kendisine gönderdiği uzman çavuşu "Ben kanunsuz emri tanımıyorum. Burada sorumluluk bende" diyerek yumruklayıp derdest ettiği, sonrasında garnizon içerisinde bulunan Jandarma Özel Harekat timleri ile yakalatıp, polis ekiplerine teslim ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.