Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fuhuştan Adliyeye Sevk Edilen 6 Kişi Serbest

Samsun merkezli İstanbul ve Samsun’da günlük kiralık evlerde bayanlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla ilgili düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 2 kişi savcı tarafından, 4 kişi ise mahkemece serbest bırakıldı. 2 kişi de...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun merkezli İstanbul ve Samsun’da günlük kiralık evlerde bayanlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla ilgili düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 2 kişi savcı tarafından, 4 kişi ise mahkemece serbest bırakıldı. 2 kişi de soruşturmanın devamı için yeniden emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri 5 ayrı bayanın her birinin günlük 20 kişi ile zorla fuhuş yaptırıldığı şikayeti üzerine çalışma başlattı. 2015 yılı Ağustos ayı ile 2016 yılı Ocak ayı arasında yapılan çalışmalar sonucu Samsun’un İlkadım ve Atakum ilçelerinde günlüğü her biri 200 liradan kiralanan 20 kiralık evlerde İstanbul, Ankara ve Eskişehir’den getirilen 15 bayana para karşılığı fuhuş yaptırıldığı tespit edildi. Ahlak polisi, Samsun merkezli düzenlediği operasyonda Ü.Y.(31) ve M.F.Y.’yi(47) İstanbul’da, T.Y. (29) adlı bayan ile M.D.(29), İ.Y.(28), A.K.(36), B.K.(38) ve A.K.’yi(29) Samsun’da yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınanların arasında bulunan ve Atakum ilçesinde bayan kuaförü olduğu öğrenilen M.D.’nin iş yerinde yapılan aramada 1 adet pompalı tüfek ve bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.
Gözaltına alınan şahısların bazı emlakçılarla da günlük kiralık evlerle ilgili bağlantı kurdukları ortaya çıktı. Gözaltına alınanların bazılarının da İstanbul’da eş değiştirme yapıp bunları kameralara çektikleri ve şantaj yapma çalışması içinde oldukları iddia edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu’nda sorgusu tamamlanan 8 kişi, "fuhşa aracı olmak ve zorlama, fuhuş için yer temini, ölümle tehdit, 6136 sayılı Kanun’a muhalefet, genel güvenliğin tehlikeye düşürülmesi" gibi suçlardan bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Savcıya ifade veren B.K. ve eşi A.K. serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen T.Y. adlı bayan ile M.D., İ.Y. ve A.K. ise mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İstanbul’da gözaltına alınan Ü.Y. ve M.F. de savcı tarafından soruşturmanın devamı için Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne geri gönderildi. Soruşturma devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.