Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ftö/pdy Operasyonunda 4 Tutuklama

Muş merkezli 8 ilde eş zamanlı yapılan ‘Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’ (FTÖ/PDY) operasyonunda 4 daha tutuklandı.Alınan bilgiye göre, Muş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 23:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 23:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş merkezli 8 ilde eş zamanlı yapılan ‘Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’ (FTÖ/PDY) operasyonunda 4 daha tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Muş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 17 kişiden 6’sı adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından Muş Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan zanlılardan S.B, İ.C, C.A ve Ö.F.Ö. "ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklandı.
Diğer şüphelilerden biri savcılık tarafından diğeri ise mahkemece adli kontrol şartıyla yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakıldı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 8’i tutuklandı, 9’u mahkemece adli kontrol şartıyla, 1 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Muş’ta 1 kişi daha gözaltına alındı.
Başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 27 Mart 2016’da Muş, İstanbul, Ağrı, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Elazığ’da düzenlenen eş zamanlı yapılan operasyonda, 16 kişi gözaltına alınmış, 1 kişi ise operasyondan sonraki gün Hatay’da gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında önceki gün mahkemeye çıkarılan zanlılardan C.C, D.Y, N.Ç. ve S.A. tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında, 3 kişinin ise arandığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.