Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fren Yerine Gaza Basınca Merdivenlerden Yuvarlandı

Başkent’te, bir otomobilin arkadan çarpması sonucu panikleyerek fren yerine gaza basan sürücünün kullandığı otomobil, merdivenlerden kayarak dükkanların önüne devrildi. Kazada 1 kişi yaralandı.Kaza, saat 15.30 civarında Yenimahalle Damladol...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fren Yerine Gaza Basınca Merdivenlerden Yuvarlandı
Başkent’te, bir otomobilin arkadan çarpması sonucu panikleyerek fren yerine gaza basan sürücünün kullandığı otomobil, merdivenlerden kayarak dükkanların önüne devrildi. Kazada 1 kişi yaralandı.
Kaza, saat 15.30 civarında Yenimahalle Damladol Sokak ile Bozkaya Sokak kesişiminde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Saide Doğrusoy idaresindeki 06 LAV 33 plakalı araca, Damladol Sokak üzerinde seyir halinde olan bir araç arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ve yerlerin de ıslak olması nedeniyle Doğrusoy, otomobilin kontrolünü kaybetti. Şoka girdiği iddia edilen Doğrusoy, kaza anında fren yerine gaza basınca duramadı. Doğrusoy’un yanında bulunan kardeşi Hasan Basri Doğrusoy ise, ablasının şoka girdiğini görünce hemen el frenini çekti. Ancak otomobil, duramayarak Bozkaya Sokak’ta bulunan dükkanların önündeki merdivenlerden kayarak takla attı. Gürültüyü duyan çevredeki esnaflar dükkanlarının önüne çıktığında karşılarında ters dönmüş bir araç gördü. Esnaflar, araç içinden yaralıları çıkartırken, kazayı hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı şoför Saide Doğrusoy’u hastaneye götürdü. Şoför koltuğunun yanında oturan Hasan Basri Doğrusoy ise kazadan yara almadan kurtuldu. Merdivenlerden aşağı devrilen araç yakınındaki dükkanların camlarını kırdı.
Olay yerine ait güvenlik kamerası görüntülerinde, aracın önüne devrildiği dükkandan çıkan iki kişinin kazadan kıl payı kurtulduğu görülüyor.
“EL FRENİNİ ÇEKTİM YİNE DE AŞAĞI DÜŞMEKTEN KURTULAMADIK”
Devrilen aracın içinden yara almadan kurtulan Hasan Basri Doğrusoy, “Yukarıdan geliyorduk, hafif yerler ıslaktı. Tam sokağı geçerken Damladol Sokak tarafından araba geldi. Araba vurmadan önce ablamın arabaya doğru baktığını gördüm. İçini çekti. Arka tarafına doğru vurunca araba kaydı. Araba vurduktan sonra frene bas dedim ama herhalde ayağı kasıldı, gaza basılı kaldı. O sırada ya gaza basarak kurtarırım dedi ya da frene basmayı akıl edemedi. Ayrıca panikten dolayı da kontrolü kaybetti. Aşağı düşecekken arabanın el frenini çektim. Yine de aşağı düşmekten kurtulamadık” ifadeleriyle anlattı.
“ABLAMA KEMERİNİ ÇÖZDÜĞÜMÜ SÖYLEDİM AMA ŞOKTAYDI”
İki tarafında süratli olmadığını, kazanın kontrolsüz geçişten kaynaklandığını iddia eden Doğrusoy, “Kemerler takılıydı, havada asılı kaldık. İlk önce kendimi çözdüm, sonra arabayı durdurdum. Sonra ablama kemerini çözdüğümü söyledim ama şoktaydı. Ağlamaya falan başladı. Elinde kırık ve açık yara varmış. Yarığı dikmişler. Başına da bir darbe almış” dedi.
“İNSANLAR NASIL KAÇTI HATIRLAMIYORUM”
Doğrusoy, kazayı ucuz atlattıklarını belirterek, olası bir faciayı nasıl önlediğini şöyle anlattı:
“Burada insanlar vardı, onlar nasıl nasıl kaçtı hatırlamıyorum. El frenini çektim araba öyle durdu. Yoksa araba merdivenlerden çapraz bir şekilde ilerleyecekti. Orada çok sayıda insan vardı. El frenini çekmeseydim araba yıkılmayacaktı.”
Dükkanının önüne aracın devrildiği esnaf Uğurcan Dülkar, “İçeride oturuyordum. Bir gürültü oldu. Camdan baktığımda bir şeyler uçuyordu. Dışarı çıktığımızda aracın sürücüsü bayanın gaza bastığını gördük. Sonra içeriden kardeşi çıktı. Kadını kurtarırken ambulans çağırdık. Güvenlik kamerası görüntülerinde soldan gelen araç vurunca araba sağa doğru kayıyor. Sonra arkadaş gaza basınca da bu tarafa doğru geliyor. Şurada her gün oturuyoruz. Yağmurun olması bizi kurtardı. Dışarıda iki arkadaş vardı. Onlar da içeri kaçıyor” dedi.
MAHALLE MUHTARI, KAZANIN OLDUĞU YERE BELEDİYEDEN KASİS YAPILMASI TALEBİNDE BULUNMUŞ
Kazanın meydana geldiği Yeni Çağ Mahallesi Muhtarı Armağan Ömer Oktay, Damladol Sokak ile Bozkaya Sokak kesişiminde çok sayıda kaza olduğunu belirterek, bu noktaya kasis yapılması konusunda belediye ekiplerinin gerekli çalışmaları yapmakta geri kaldığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.