Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fitre ve zekatlar PKK’ya iddiası

Edremit HDP ilçe eşbaşkanı ve bir yönetici terör örgütü PKK’nın adını kullanarak fitre ve zekat topladığı iddiasıyla gözaltına alındı.Balıkesir’in Edremit ilçesinde polis timleri HDP’li ilçe yöneticilerini gözaltına aldı....

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fitre ve zekatlar PKK’ya iddiası
Edremit HDP ilçe eşbaşkanı ve bir yönetici terör örgütü PKK’nın adını kullanarak fitre ve zekat topladığı iddiasıyla gözaltına alındı.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde polis timleri HDP’li ilçe yöneticilerini gözaltına aldı. İddiaya göre, Edremit ilçesinde çalışan doğu kökenli vatandaşları ziyaret eden HDP Edremit Eşbaşkanı C.C. ve yönetici R.D. terör örgütünün adını kullanarak fitre ve zekat istedi. Çoğu asgari ücretle çalışan işçilerden para toplayan yöneticiler karşılarında polis ekiplerini buldu. Terör örgütünün adını kullanarak para topladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi yapılan ilk sorgu sonrasında Edremit Adliyesi’ne sevk edildi. Hakkında terör örgütüne üye olmak suçu iddiasıyla soruşturma açılan C.C. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan, Eşbaşkan C.C.’nin terör örgütünün adını kullanarak para topladığı iddiasını reddettiği, parayı Rojava Yardımlaşma Derneği için topladıklarını söylediği öğrenildi. Bir süre önce Balıkesir’de düzenlenen terör operasyonuyla Edremit Eşbaşkanı kadın H.K. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaşanan para toplama olayı ile Edremit’in diğer eşbaşkanı hakkında da terör örgütüne üye olmak suçu ile soruşturma açılmış oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.