Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırat Kalkanı Harekatında 51. gün

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatının 51’inci gününde, koalisyon güçleri tarafından Arşak, Suran ve İhtimalat’ta tespit edilen DEAŞ terör örgütüne yönelik icra edilen 9 hava harekatı sonucunda 24 DEAŞ’linin etkisiz...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatının 51’inci gününde, koalisyon güçleri tarafından Arşak, Suran ve İhtimalat’ta tespit edilen DEAŞ terör örgütüne yönelik icra edilen 9 hava harekatı sonucunda 24 DEAŞ’linin etkisiz hale getirildiğini, DEAŞ unsurlarınca operasyon merkezi olarak kullanılan 1 binanın ise imha edildiğini açıkladı.
TSK’dan yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir” denildi.
13 Ekim’de saat 07.00’ye kadar meydana gelen gelişmelerle ilgili bilgi verilerek, Azaz-Rai sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Azaz’in doğusunda yer alan Kafrah ve Duvaybik meskun mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlandığı, tam kontrol sağlama gayretleri ve mayın/EYP temizleme gayretlerinin devam ettirildiği bildirildi. Gün içinde yaşanan çatışmalarda 6 muhalifin yaralandığı, destek sağlayan Türk askerlerinde zayiat ve hasar meydana gelmediği kaydedildi.
24 DAEŞ’li etkisiz hale getirildi
Açıklamada, muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana kontrol sağlanan 132 meskun mahalde (yaklaşık 1.100 km²) güvenliği artırıcı önlemlerin sürdürüldüğü belirtilerek, “Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 74 DEAŞ TÖ hedefine, Ateş Destek vasıtaları tarafından (FIRTINA, ÇNRA ve Tank) atışlar yapılarak, ÖSO’nun ileri harekatı desteklenmiş, belirlenen hedefler tam isabetle etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçaklar görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Arşak, Suran ve İhtimalat’ta tespit edilen DEAŞ TÖ unsurlarına yönelik icra edilen 9 hava harekatı sonucunda, 24 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve DEAŞ TÖ unsurlarınca operasyon merkezi olarak kullanılan 1 bina imha edilmiştir. DEAŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve bin 36 EYP etkisiz hale getirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edildiği ifade edilerek, “AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.