Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fidye İçin Kaçırılan Iraklı İşadamı Düzenlenen Operasyonla Kurtarıldı

İstanbul’da üç gün önce fidye için kaçırılan Iraklı işadamı, polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. İşadamını kaçıran zanlıların da Irak uyruklu oldukları ortaya çıktı.Edinilen bilgilere göre, film gibi fidye operasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da üç gün önce fidye için kaçırılan Iraklı işadamı, polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. İşadamını kaçıran zanlıların da Irak uyruklu oldukları ortaya çıktı.
Edinilen bilgilere göre, film gibi fidye operasyonu 26 Mayıs Perşembe günü meydana geldi. Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, bir süredir İstanbul’da yaşayan Iraklı işadamı Basim Muhammed Abed el-Haşim, oturma süresi dolunca ikamet işlemler için girişimlerde bulundu. Bu sırada kendi vatandaşı olan Irak uyruklu Abdülsettar Abdal (25) ile tanışan işadamı El-Haşim, bir anda ortadan kayboldu. Gün boyu babasından haber alamayan Eymen el-Haşim, babasını aramaya başladı. Bu sırada Irak uyruklu Abdülsettar Abdal, işadamının oğlu Eymen El-Haşim’i cep telefonundan arayarak babasının ellerinde olduğunu ve bunun için 150 bin Amerikan Doları istediklerin, aksi taktirde babasının öldürüleceğini bildirdi.
Eymen El-Haşim, gelen telefon üzerine babasının fidye için kaçırıldığını İstanbul polisine bildirdi. Bunun üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Rehine Kurtarma Müzakere ekibi devreye girdi. İşadamının Fatih’te bir apartmanın bodrumunda tutulduğunu tespit eden polis, Basim Muhammed Abed el-Haşim’i kurtarmak için eve baskın düzenledi. El-Haşim, düzenlenen operasyon ile kurtarılırken, El-Haşim fidye için kaçıran Iraklı Abdülsettar Abdal ile yine Irak uyruklu 21 yaşındaki Rami El-Gurah’ı gözaltına aldı.
Gözaltına alınan Abdülsettar Abdal ile yine Rami El-Gurah, emniyette yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların, Asayiş Şube Müdürlüğü’nden çıkarken yüzlerini gizlemesi dikkat çekti.
Öte yandan fidye için kaçırılan Basim Muhammed Abed el-Haşim, ifadesine başvurulduktan sonra emniyetten ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.