Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen kurumlara kayyum atandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da yaptığı darbe girişiminin ardından Yamanlar Koleji’nin de aralarında bulunduğu 29 eğitim kurumunun bağlı olduğu Sema ve Şelale A.Ş’ye örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da yaptığı darbe girişiminin ardından Yamanlar Koleji’nin de aralarında bulunduğu 29 eğitim kurumunun bağlı olduğu Sema ve Şelale A.Ş’ye örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla kayyum atandı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı birimlerin ortak incelemeleri sonucu merkezleri İzmir’de bulunan Sema A.Ş. ile Şelale A.Ş.’ye FETÖ’ye eleman kazandırdığı, mali destek sağlandığı iddiaları neticesinde kayyum atandı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ekipleri nezaretinde atanan kayyumlar 29 eğitim kurumuna giderek, idareyi devraldı.
Yamanlar Koleji FETÖ’nün mahrem görüşmelerinin yapıldığı yer
Fethullah Gülen grubuna bağlı ve grubun ilk eğitim kurumu olduğu belirtilen Yamanlar Koleji’nde Fethullah Gülen’in yurt dışına çıkmadan önce örgütün temellerini burada attığı ileri sürüldü. Ayrıca Gülen’in yurt dışına çıkmadan önce önemli görüşmelerini burada ‘mahrem’ adı altında özel bir odada yaptığı iddia edildi. Ayrıca Yamanlar Koleji’nde başarılı olan ‘seçilmiş öğrencilerin’ askeri liseler başta olmak üzere çeşitli harp okullarına yerleştirildiği ve bu öğrencilerin mezun olmalarının ardından kolejdeki özel odada "Gülen’e bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği öne sürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.