Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’ye komiser yardımcılığı giriş sınavı operasyonunda 8 kişiye adli kontrol

Samsun'da Fetö/pdy’ye Yönelik Düzenlenen Komiser Yardımcılığı Giriş Sınavı Operasyonunda Gözaltına Alınan 8 Eski Komiser Mahmece Adli Kontrol Şartiyla Serbest Bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2020 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2020 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ’ye komiser yardımcılığı giriş sınavı operasyonunda 8 kişiye adli kontrol

Samsun’da FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen komiser yardımcılığı giriş sınavı operasyonunda gözaltına alınan 8 eski komiser, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde 2009 yılı Komiser Yardımcılığı Sınavı sorularının FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca ele geçirilerek sınava girecek örgüt üyelerine sınav öncesinde verilmesi ile ilgili olarak “silahlı terör örgütü üyeliği”, “resmi belgede sahtecilik” ve “kamu kurum ve kuruluşları aleyhine nitelikli dolandırıcılık” suçlamaları ile ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca Samsun merkezli Bafra ve Çarşamba ilçeleri ile Ankara, İstanbul, Mersin, Kırıkkale ve Ordu illerinde salı sabahı 1’i aktif çalışan ve 6 ihraç komiser yardımcısı toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 1 komiser önceki gün mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KOM Şube Müdürlüğünde sorgulanan 8 eski komiser ise bu sabah Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.