Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ/PDY terör örgütüne veri ve kaynak sağlayan şirketlere operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne maddi kaynak, yeni eleman ve devlet kurumlarının veri tabanındaki bilgileri aktaran firmaya yönelik operasyon yaptı.İstanbul Emniyet...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne maddi kaynak, yeni eleman ve devlet kurumlarının veri tabanındaki bilgileri aktaran firmaya yönelik operasyon yaptı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Emniyet ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne maddi kaynak ve yeni eleman sağlamanın yanında devlet kurumlarının veri tabanındaki bilgileri örgüte aktaran firmaya yönelik operasyon yaptı. Yapılan operasyonda şirket sahibi A.B ile birlikte 18 kişi gözaltına alınırken çok sayıda dijital veriye el konuldu.
Gözaltına alınan şahısların emniyette yapılan sorgularında, FETÖ/PDY terör örgütü adına faaliyette bulundukları, örgüte finansman sağlamak ve yeni elemanlar kazandırmak için haftanın belirli günleri toplantı yaptıkları, mütevelli heyeti oluşturdukları, polis takibinden kaçmak için cep telefonlarını yanına almadıkları, polis baskınında bir takım dokümanları yırttıklarını, bilişim firmaları üzerinden hizmet sattıkları, kamu kurumlarının veri tabanlarını ele geçirerek elde ettikleri bilgileri FETÖ/PDY terör örgütünün menfaatleri doğrultusunda kullandıkları ve örgüte ait diğer firmalara çıkar sağladıkları tespit edildi. Şahısların şirket bünyesinde yaptığı toplantılar ise güvenlik kameralarına yansıdı.
Emniyet ekipleri, soruşturmaya ilişkin yaptığı araştırmada gözaltına alınan A.B isimli örgüt üyesinin, 4 ayrı daha firması olduğunu, KKTC’de kurulu olan Fethullah Bilişim Sistemleri (F.B.S) isimli firmanın da şüpheliye ait olduğunu ve FETÖ/PDY terör örgütünün iş adamları yapılandırması olan TUSCON’a bağlı faaliyet gösterdiğini belirledi. Şüpheliye ait FBS Dijital A.Ş. isim Tescil İnternet A.Ş, İsim Tescil Bilişim A.Ş. ve FBS Bilişim Çözümleri A.Ş firmalarına ise kayyum atandı.
Bulgaristan’a siyasi sığınma talebinde bulunmuştu
İlk sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen ancak adli kontrol şartı ile serbest kaldıktan sonra firar ederek Bulgaristan’a siyasi sığınma talebinde bulunan A.B, talebi ret edilmesi üzerine ortada kalmıştı. Savcılığın itirazı üzerine hakkında tekrar yakalama kararı çıkartılan A.B isimli örgüt üyesinin yakalanması için Adalet Bakanlığı ve İnterpol aracılığı ile kırmızı bülten çıkartılmıştı. İllegal şekilde Bulgaristan’da bulunan A.B, Edirne Emniyet Müdürlüğü kanalı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrasında teslim alındı.
Emniyetteki sorgusu devam eden A.B.’nin, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma, örgüte finans sağlama, eleman kazandırma ve örgüt propagandası yapma suçundan adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.