Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ/PDY şüphelisi Tarık Toros yurtdışına kaçmış

İzmir merkezli 10 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 zanlı, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında aranan, aralarında...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir merkezli 10 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 zanlı, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında aranan, aralarında gazeteci Tarık Toros’un da bulunduğu 13 kişinin ise yurtdışına kaçtığı belirtildi.
Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ/PDY kurucusu ve yöneticisi Fethullah Gülen ve Bugün TV’nin eski genel yayın yönetmeni Tarık Toros da dahil olmak üzere 30 şüpheli hakkında terör örgütü kurmak, terör örgütü yöneticisi olmak, terör örgütü üyesi olmak suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Tarık Toros’un da aralarında bulunduğu 13 kişinin yurtdışına kaçtığı belirlenirken, İzmir merkezli olarak Ankara, İstanbul, Denizli, Gaziantep, Konya, Mersin, Siirt, Zonguldak ve Muğla’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 3’ü emekli rütbeli asker olan Y.Ş., H.T., M.K.C., H.K., Ş.Y., F.D., R.A., Z.D., İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.