Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fetö/pdy Operasyonu:30 Gözaltı

İstanbul merkezli 22 ilde paralel yapıya yönelik operasyonda aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı. Kırklareli İstihbarat Şube Müdürünün de arasında bulunduğu şüphelilerin, Gazeteci Haydar Meriç’in...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul merkezli 22 ilde paralel yapıya yönelik operasyonda aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı. Kırklareli İstihbarat Şube Müdürünün de arasında bulunduğu şüphelilerin, Gazeteci Haydar Meriç’in ölümü ile ilgili delilleri kararttıkları iddia ediliyor.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2011 yılında kaçırılıp, Düzce açıklarında ölü olarak bulunan Gazeteci Haydar Meriç cinayetini faillerini tespit etmek için çalışma başlatmıştı. Çalışma kapsamında Gazeteci Haydar Meriç’in Fetullah Gülen’in “Eşcinsel” olduğuna dair kitap yazacağının anlaşılması üzerine düzmece bir raporla terör örgütü mensubu gösterilerek dinlemeye alındığı ortaya çıktı.
ÖNCE USULSÜZ DİNLENDİ SONRA ÖLDÜRÜLDÜ
Usulsüz dinlemelerin devam ettiği sırada cesedi Düzce Akçakoca açıklarında bulunan Gazeteci Haydar Meriç’in kaçırılarak öldürüldüğü ve delillerin karartıldığı belirlendi. Ayrıca çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri Haydar Meriç öldürülmeden önce İstihbarat Daire Başkanlığı ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden özel ekiplerin Kırklareli’ne giderek söz konusu kitabı ele geçirmek için yasadışı çalışma yürüttükleri öğrenildi. Öte yandan Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nde yapılanan FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının birçok siyasetçi, bürokrat ve STK liderlerini düzmece raporlarla usulsüz dinledikleri ve kendileri gibi düşünmeyen diğer polis memurlarının tehdit ile görev yerlerinin değiştirdikleri iddia edildi.
30 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Yapılan tespitlerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nde yapılanan FETÖ/PDY terör örgütü mensubu olduğu iddiasıyla aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 41 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul merkezli 22 ilde düzenlenen operasyonlarda Kırklareli İstihbarat Şube Müdürünün de aralarında 30 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin ise cezaevinde olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında 10 şüphelinin yakalama çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.
Gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüphelilere, Terör Örgütü Kurmak ve Üye Olmak, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal, Kişiler arasındaki Konuşmanın Dinlenmesi ve Kayda Alınması, Resmi Belgede Sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.