Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’nün "Meclis imamı" İşbilen: "Fethullah Gülen’i terör örgütü lideri olarak kabul etmiyorum"

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davası kapsamında açılan davanın 2. celsesinde FETÖ’nün "Meclis imamı" olduğu iddia edilen eski AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen’in savunması devam...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davası kapsamında açılan davanın 2. celsesinde FETÖ’nün "Meclis imamı" olduğu iddia edilen eski AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen’in savunması devam etti. İşbilen, Gülen’in Kestanepazarı’nda görevli olduğu zamanlarda verdiği vaazlarda 15 Temmuz darbe girişimini işaret eden bir ipucuna rastlamadığını ve Gülen’i terör örgütü lideri olarak kabul etmediğini söyledi.
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ/PDY çatı davasının ikinci celsesi başladı. Kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından dün savunmasını yapan sanık İlhan İşbilen, bugün de soruları yanıtladı. Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan ve SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılan Hidayet Karaca, mahkeme başkanından söz istedi. Karaca, davanın Ankara’da görüldüğünü ancak kendisinin İstanbul’da olduğunu söyledi. Davaya fiziki olarak katılmak istediğini belirten Karaca, Ankara’ya getirilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Karaca’nın bu talebini kabul etti.
Müştekilerden Şebnem Hablemitoğlu’nun avukatı Ersan Barkın, İşbilen’e Fethullah Gülen’in 3 varisinden biri olup olmadığını sordu. İşbilen, "Böyle bir şey mümkün değil ve kabul etmiyorum. Bu olamaz" dedi.
Sanık İşbilen, dün olduğu gibi bugün de Kestanepazarı’nda berberlik yaptığı dönemlerden bahsetti. Gülen’i tıraş ettiği vakitlerde tanıdığını yineleyen İşbilen, o zamanlarda Gülen’in vermiş olduğu vaazlerden dinlediği kadarıyla 15 Temmuz darbe girişimini işaret eden bir ipucuna rastlamadığını savundu. Gülen’in cemaatinin yurt içinde ve yurt dışında bulunan sevenlerinden oluştuğunu söyleyen İşbilen, "Gülen dini konuları insanlara anlatıyor. Gülen’in bana bir zararı olmadı. Yaptığı vaazlarda, sohbetlerde kendisine büyük bir ilginin olduğunu zaman içerisinde bende görmüş oldum. Cemaat olduğunu görmedim" ifadelerini kullandı.
Altunizade’deki FEM dershanesinde kaldığı dönemlerde oradaki bir konuşmasında Nurettin Veren’e Gülen’in kendisini dinlettiğini söylediğinin hatırlatılması üzerine İşbilen, "Nurettin Bey onu yanlış anlamış. Kaldığım yerde her yer kamerayla doluydu. O dönemlerde bunlar çok mevcut şeyler değillerdi. Ondan dolayı dikkatimi çekmiş ve kamera var dedim. Yani bir böcek falan bulmadım. Yanlış anlaşılma bu" diye konuştu.
Pensilvanya’da Gülen’i ziyaret etmesi hakkında konuşan İşbilen, o dönemlerde AK Partili milletvekilleriyle konferanslara gittiklerini ve konferanslardan sonra Gülen’i ziyaret ettiklerini savundu. İşbilen, AK Parti’nin o dönemlerde Gülen’e bir teveccühünün olduğunu ve ziyaretlerini bu nedenle yaptığını iddia etti.
İşbilen’e göre Gülen "terör örgütü lideri" değil
Mağdur müştekilerden Önder Gökçekaya, İşbilen’e Gülen’i terör örgütü lideri olarak görüp görmediğini sordu. İşbilen, bu soruya, "Ben Fethullah Gülen’i terör örgütü lideri olarak kabul etmiyorum" yanıtını verdi.
Daha sonra söz alan İşbilen’in müdafi avukatı eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İşbilen’in bu davada hiçbir suçunun olmadığını öne sürdü. İşbilen hakkındaki tüm delillerin toplandığına işaret eden Kart, kaçma şüphesinin bulunmadığını öne sürerek, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme Başkanı Giray, duruşmaya öğle arası verdi. Duruşma öğle arasından sonra devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.