Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’nün Irak sorumlusu tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi sonrasında örgütün PKK imamı olarak bilinen Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ, Kuzey Irak yönetimi tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edildikten sonra Konya’ya getirildi. Aytuğ’un...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi sonrasında örgütün PKK imamı olarak bilinen Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ, Kuzey Irak yönetimi tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edildikten sonra Konya’ya getirildi. Aytuğ’un PKK ile işbirliği yaparak darbe girişimi sonrasında kaçamayan örgüt mensuplarının Kuzey Irak’a geçmelerine yardımcı olduğu ileri sürüldü.
FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında örgütün Kuzey Irak sorumlusu olan Nurettin Aytuğ’un PKK ile işbirliği içinde olduğu ortaya çıktı. Aytuğ’un darbe girişimi sonrası yurttan kaçamayan FETÖ mensuplarını Kuzey Irak’a geçirmek için yardımcı olduğu iddia edildi. Öte yandan Nurettin Aytuğ’un geçtiğimiz günlerde Konya’da mal varlığına tedbir konulan 119 kişi arasında olduğu ve geçtiğimiz yıl açılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılarak gri bültenle arananlar listesinden olduğu da öğrenildi.
Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, FETÖ’ye karşı başlattığı mücadele dolayısıyla Nurettin Aytuğ’u yakalatarak iki gün önce Türkiye’ye teslim etti. Polisteki işlemlerinin ardından Konya Adliyesi’ne sevk edilen Aytuğ, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.