Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’nün İnegöl’deki musluğu kesildi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince FETÖPDY operasyonları kapsamında kurdukları Köyler Arası Dayanışma Derneği ile FETÖ’ye para ve üye desteği sağladığı tespit edilen 4 kişi yakalandı....

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince FETÖPDY operasyonları kapsamında kurdukları Köyler Arası Dayanışma Derneği ile FETÖ’ye para ve üye desteği sağladığı tespit edilen 4 kişi yakalandı. Şüphelilerden biri kaçtığı Bolu’daki babasının evinde kıskıvrak yakalandı. 4 şüpheliden birinin BYLOCK kullandığı tespit edildi.
Edinilen bilgilere göre; İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda İnegöl merkez ve köylerinde kurmuş oldukları İnegöl Köylerarası Eğitim ve Dayanışma Derneği vasıtasıyla FETÖ/PDY terör örgütü adına faaliyet gösteren 4 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.
"Dernek adı altında para toplamışlar"
2009 yılında kurdukları İnegöl Köylerarası Eğitim ve Dayanışma Derneği adı altında köylerden yardım toplamak, eleman temin etmek, örgütün yayınlarının satışı, abonelikleri konusunda çalışmalar yapmak, temsilcilikler açarak örgüt faaliyetlerini daha geniş kitlelere yaymak isteyen dernek yöneticilerinin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda ekipler, evleri didik didik aradı. Aramalar sonucunda gizli bölmelerde saklanmış FETÖ terör örgütü kitapları, CD’leri ile örgüt faaliyetlerinde kullanıldığı bildirilen laptoplar ve cep telefonları ele geçirildi.
"3’ü evinde biri Bolu’da yakalandı"
Yapılan operasyonlarda örgüt üyesi olan Abdullah U., Süleyman D. ve Sevgi D. evlerinde yakalanarak gözaltına alınırken, Çeltikçi’deki ikametinden Bolu’ya giden Caner D. ise babasının Bolu’daki evinde yakalandı.
Öte yandan FETÖ/PDY terör örgütünün sorumlu düzeyinde olduğu iddia edilen Caner D.’nin, şifreli yazışma programı olan ve FETÖ mensuplarının kullandığı BYLOCK programı kullanıcısı olduğu tespit edildi.
Gözaltındaki biri bayan 4 kişi jandarma ekiplerince adliyeye çıkarıldı. Biri kadın 4 kişinin yakınları, adliyeye çıkarılan sanıklara kısa süreli sarılarak gözyaşı döktü. Sanıklardan, Abdullah U. ile Caner D. tutuklanırken, karı koca olan Süleyman D. ve Sevgi D. yurtdışı çıkma yasağı uygulanarak denetimli serbest kaldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.