Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’nün Elazığ mütevelli heyeti adliyeye sevk edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Elazığ mütevelli heyetinin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli adliyeye sevk edildi.Elazığ’da, FETÖ/PDY ile ilgili örgütün eğitim kurumlarına yönelik yapılan operasyonda,...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ’nün Elazığ mütevelli heyeti adliyeye sevk edildi
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Elazığ mütevelli heyetinin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Elazığ’da, FETÖ/PDY ile ilgili örgütün eğitim kurumlarına yönelik yapılan operasyonda, örgütün mütevelli heyetinin de aralarında bulunduğu 2’si kadın 16 şüpheli 8 Ağustos’ta İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Örgütün finans kaynağı olarak kullanılan Erkam Özel Eğitim İşletmelerine bağlı 6 okulun ortağı iş adamı V.K., okulların müdürleri, yardımcıları ve yaşlı bir kadının evinin dolandırılmasına aracılık edenlerin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Dolandırdıkları evi, eğitim kurumunun üzerine geçirmişler
Örgütün, Elazığ’da 87 yaşındaki yatağa bağımlı yaşayan Firdevs Duraz’ın merkez Rızaiye Mahallesi Hacı Tevfik Efendi Sokak’ta bulunan 4 katlı apartmanın 2. katındaki dairesine el koyduğu ortaya çıkmıştı. Yaşlı kadının evinin tapusunun kanunsuz şekilde sözde ’bağış’ yöntemiyle alınmasına aracılık eden örgüt üyeleri de örgütün mütevelli heyeti ile birlikte mahkemede ifade verecek.
Söz konusu dairenin tapusunun örgütün finans kaynağı olan Erkam Özel Eğitim Kurumları üzerinde olduğu öğrenildi.
Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.