Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’nün ’abla’larına operasyon

İzmir’de FETÖ’nün ele geçirdiği Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı’da, vakfa bağlı kız Kuran kursu bünyesinde Müftülük görevlilerinden bağımsız hareket ederek FETÖ elebaşı ve örgütün faaliyetleri doğrultusunda propaganda...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de FETÖ’nün ele geçirdiği Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı’da, vakfa bağlı kız Kuran kursu bünyesinde Müftülük görevlilerinden bağımsız hareket ederek FETÖ elebaşı ve örgütün faaliyetleri doğrultusunda propaganda yaptığı ileri sürülen belletmen örgüt ablalarından 6 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı içerisinde faaliyet gösteren FETÖ örgüt elamanlarına ikinci dalga operasyon yaptı. İzmir ve İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyonlarla hakkında yakalama kararı bulunan 9 şüpheliden 6’sı yakalandı. Vakfa bağlı kız Kuran kursu bünyesinde Müftülük görevlilerinden bağımsız hareket ederek hem devletin görevlilerini baskı altına almaya çalışan hem de FETÖ elebaşı ve örgütün faaliyetleri doğrultusunda propaganda yapan FETÖ üyesi belletmen örgüt ablalarının bulunduğu belirtildi.
İlk operasyonda 20 şüpheli yakalanmıştı
İzmir ve Balıkesir’de, geçtiğimiz 28 Eylül’de eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, hakkında gözaltı kararı verilen 31 kişiden 20’si polis ekiplerince adreslerinden alınmıştı. Fetullah Gülen’in Türkiye’de olduğu dönemde, 1989’da Kuran-ı Kerim öğretilmesi amacıyla İzmir’de kurulan Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı’na giderek buraya ait arazileri istediği, ancak vakfın kurucusu Raif Cilasun tarafından reddedildiği öğrenildi. Cilasun’un vefatının ardından ise FETÖ mensuplarının vakfı ele geçirdiği ileri sürüldü. Kuran-ı Kerim yerine Gülen’in kitaplarını okutan FETÖ üyelerinin, Gülen’in Pensilvanya’da yemek yerken kullandığı mendilin de aralarında bulunduğu birçok objeyi ’kişisel eşya’ olarak fahiş fiyatlarla satışa çıkardıklarının tespit edildiği öğrenilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.