Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’den tutuklu avukat hakim karşısında

İzmir’de, FETÖ’den tutuklu avukat Ali Aksoy’un, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal’a hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İzmir’de, FETÖ’den tutuklu avukat Ali Aksoy’un, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal’a hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Bugün, İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan, bu davada tutuksuz yargılanan avukat Ali Aksoy katıldı. İki avukatının da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında arandığını, avukatının bulunmadığının ifade eden sanık Aksoy, İzmir Barosundan avukat talebinde bulundu. Görülen dosya kapsamını bilmediğini belirten sınık avukat Ali Aksoy, mahkemeden ek süre talep etti.

Duruşma ile tarihe ertelendi

Duruşmaya tanık olarak katılan, kamuoyunda İzmir Askeri Casusluk Davası olarak bilinen ’Gizli bilgi ve belge bulundurma davası’nda yargılandıktan sonra beraat ettiğini belirten emekli albay Coşkun Başbuğ, "Kendilerine kumpas kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan bazı eski emniyet mensuplarının nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevki sırasında sanık Aksoy’un görevli polis ile müşteki Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal’a hakaret etti ve tehditler savurdu" dedi.

Mahkeme başkanı, sanığa avukat atanmasını, sanığın savunma yapması için ek süre verilmesine karar verip duruşmayı ile bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi

’Askeri casuslukta kumpas’ soruşturması kapsamında, İzmir merkezli 18 ilde FETÖ’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan bazı sanık polislerin avukatlığını yapan Ali Aksoy hakkında, 6 Kasım 2015’te 36 sanığın Sulh Ceza Hakimliğine sevki esnasında İzmir Adliyesinde, İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Gökmen Akçal’a hakaret ettiği, tehdit ve "omuz atmak" suretiyle fiziki müdahalede bulunduğu gerekçesiyle şikayette bulunulmuştu. Avukat Aksoy hakkında ’Kamu görevlisine hakaret ve tehdit’ suçlamasıyla 9 ay ila 4 yıla kadar değişen hapis istemiyle dava açılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.