Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’de 7 tutuklama

Edirne’de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 32 komiser yardımcısından 6’sı ve onların imamı olduğu bildirilen bir kişi tutuklandı.Tek tek ifadeleri alınan komiser yardımcıları Ş.D., Y.E. ve G.Z. adli kontrol şartıyla...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 32 komiser yardımcısından 6’sı ve onların imamı olduğu bildirilen bir kişi tutuklandı.
Tek tek ifadeleri alınan komiser yardımcıları Ş.D., Y.E. ve G.Z. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, komiser yardımcıları M.O., H.Ö.,Ş.S., S.D., Ö.S., E.E. ve komiser yardımcılarının imamı olduğu anlaşılan Edirne Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak çalışan cemaatin “sohbet hocası” Ö.A., cezaevine konuldu.
Zekat altında para toplanmış
Tutuklanan komiser yardımcısı H.Ö. mahkemede; “Sohbetlere Ö.S., T.A., A.K.,M.O., E.E., Y.E., Ş.S., M.U., isimli komiser yardımcıları katılıyordu. O esnada zekat olarak verilen paraları ben topluyordum. Edirne Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak Çalışan Ö.A. ve kapatılan Lale okulunda öğretmenlik yapan M.K. bizlere sohbet veriyordu. Bu sohbetlerde bir grupta aynı devrelerin bulunurdu. Toplanma adreslerini ise sohbet verecek ağabey belirlerdi. Bazen sohbete katılan kişilerin evlerinde de toplanıyorduk" şeklinde ifade verdi.
Bağış listeleri ele geçirildi
Emniyet ekiplerinin sohbet hocası Ö.A.’nın evinde yaptığı aramada, kurban, himmet, bağış, gazete ve dergi abonelikleri karşısında toplanan paraları gösterir liste ile şüphelilere imamlar tarafından verildiği değerlendirilen ağırlıklı olarak Fettullah Gülen’in okunacak kitaplar listesi ele geçirildi.
Operasyonlarda gözaltına alınan 32 komiser yardımcısının görevli olduğu il ve ilçeler şu şekilde açıklandı: Edirne merkez 21, Keşan’da 4, Uzunköprü’de 3, Meriç’te 1, Havsa’da 1 ve İpsala ve Enez’de 1. Bu arada 1 komiser yardımcısının firarda olduğu bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.