Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’cüler 87 yaşındaki kadını dolandırmış

Elazığ’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 87 yaşındaki kadına, “Çok iyi bir hoca var, çok sevap işliyor, sen ölene kadar oturursun” diye kandırıp, usulsüz bir şekilde evinin devrini aldıktan...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 87 yaşındaki kadına, “Çok iyi bir hoca var, çok sevap işliyor, sen ölene kadar oturursun” diye kandırıp, usulsüz bir şekilde evinin devrini aldıktan sonra “düşkünler yurduna yerleş, orada sana bakarlar” diyerek evden atmaya çalıştığı ortaya çıktı.
FETÖ/PDY’nin Elazığ’da yaşlı bir kadına kurduğu tuzak vicdanları sızlattı. Hiç çocuğu olmayan ve 18 yıl önce hayat arkadaşını kaybeden yatağa bağımlı yaşamını sürdüren 87 yaşındaki Firdevs Duraz, FETÖ’nün kurbanı olduğunu söyledi. FETÖ’nün Elazığ’daki örgüt üyeleri, yaşlı kadının babadan kalma mirasıyla aldığı merkez Rızaiye Mahallesi Hacı Tevfik Efendi Sokak’ta bulunan 4 katlı apartmanın 2. katındaki dairesinin tapusunu kanunsuz bir şekilde sözde “bağış” yöntemiyle Erkam Özel Eğitim Kurumları’na devretti.
Polis şüphelileri gözaltına aldı
Bir süre sonra evinden çıkarılmak istenen yaşlı kadın, “Ben evimden ölmeden çıkmam” diyerek tepki gösterirken, olayı öğrenen Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri çalışma başlattı. 87 yaşındaki Duraz’ın ifadesine de başvuran polis, soruşturma dosyasının tamamlanmasının ardından bugün evin alımında aracı olan 3 şüpheli ile birlikte örgütün eğitim alanında faaliyet gösterdiği Erkam Özel Eğitim Kurumları’na yönelik operasyon yaptı ve 17 kişiyi gözaltına aldı.
“Bana bir şey demeden evin tapusunu aldılar”
Kendisinin evini elinden aldıklarını ilk başlarda bilmediğini anlatan Firdevs Duraz, “Evime sürekli geliyorlardı, ben de arkadaş olarak geliyorlar zannettim. Niyetlerinin beni kandırmak olduğunu bilmiyordum. Bana evini bir hayır için ver dediler. Ben de, ‘ben ne olayım, bir tek evim var başka bir şeyim yok, kocamdan kalan maaşla geçiniyorum’ dedim. Bana onlar ‘Sana hiçbir şey olmaz, ölene kadar evinden çıkmayacaksın. Çok iyi bir hoca var, çok sevap işliyor, ölene kadar evini elinden almaz, seni tapuya götürelim ver’ dedi. Bana bunu söyleyen kadın, kocasıyla beraber tapuya götürdü, bana bir şey demeden tapuyu yaptılar başkasına” dedi.
“Evdeyken, öğrencilere evini vermişler”
Kendisinin dolandırılmasında aracılık yapan kadının o günden sonra bir türlü çağırmasına rağmen eve gelmediğini de aktaran Duraz, “Aradan zaman geçti, evimi talebelere vermişler. Ben evimden çıkmam, nereye gideyim dedim. Bana seni düşkünler yurduna götürecekler dediler. Bende ‘hayır ben gitmem, ben evimden çıkmam’ dedim. Bana ‘şükret seni evden çıkarmamışlar bu zamana kadar’ dediler. Evimi öğrencilere vermişler haberim yok benim. Kim vermiş bilmiyorum” diye konuştu.
“Sülalen ölünceye kadar sevap kazanır diye kandırmışlar”
Kendisini kandıranların Fethullahçılara evini verdiğini de vurgulayan Duraz, kendisine çok sevap olduğunu, ölünceye kadar sülalemin sevap kazanacağını söyleyerek kandırdıklarını kaydetti. Bir tek evinin olduğunu ve evden çıkamayacağını da dile getiren yaşlı kadın, bulunan suçlulardan evinin alınarak tekrar tapusunun kendisinin üzerine yapılmasını istedi. Babasından kalan mirasla evi aldığını ve şuan çok korktuğunu söyleyen yaşlı kadın, yetkililerin kendisine sahip çıkmasını arzu ettiğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.