Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ zanlısı emniyet müdürleri adliyeye sevk edildi

Mersin’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile eski emniyet müdür yardımcısı Semih Teymur, adliyeye sevk...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile eski emniyet müdür yardımcısı Semih Teymur, adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY’ye yönelik Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, eski Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı 1. sınıf Emniyet Müdürü Semih Teymur hakkında yakalama kararı alındı. Bunun üzerine 11 Ekim’de Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz’ün, Adana’nın Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’ndeki bir evde olduğunu belirledi. Mersin polisinin, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile irtibata geçerek bilgi vermesi üzerine Adana polisi eve baskın düzenleyerek Arif Öksüz’ü gözaltına aldı. Arif Öksüz sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Mersin’e getirildi.
Eski Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Semih Teymur ise İstanbul Ümraniye’de gözaltına alındı. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Teymur, daha sonra Mersin’e getirildi.
Arif Öksüz 23, Semih Teymur ise 21 günlük gözaltı süresinin ardından Mersin Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Doktor raporu alınması sırasında konuşan Semih Teymur, "Ben kendim gittim emniyete teslim oldum. Ben Türkiye’de ilk defa 17-25 hükümete darbedir diyen tek emniyet müdürüyüm. Basın açıklaması yapan emniyet müdürüyüm ve bundan dolayı telefonu dinlenen emniyet müdürüyüm. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi at izinin it izine karıştığı bir noktadayız" dedi.
Arif Öksüz, Mersin Emniyet Müdürü olarak görev yaparken, 17/25 Aralık operasyonları sonrasında FETÖ bağlantılı olduğu ileri sürülerek görevden alınarak emekliliğe sevk edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.