Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ yerel mahkeme tarafından ‘silahlı terör örgütü’ olarak tanındı

Kırşehir’de yerel mahkeme tarafından alınan karar sonrası FETÖ sanığına verilen ceza Fetullahçı Yapılanma ‘Silahlı Terör Örgütü’ olarak değerlendirildi.Alınan Ağır Ceza Mahkemesi kararı sonrası konuşan Kırşehir Barosu Yönetim...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırşehir’de yerel mahkeme tarafından alınan karar sonrası FETÖ sanığına verilen ceza Fetullahçı Yapılanma ‘Silahlı Terör Örgütü’ olarak değerlendirildi.
Alınan Ağır Ceza Mahkemesi kararı sonrası konuşan Kırşehir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Kayhan Kurt, kararın verilmesiyle FETÖ’nün silahlı terör örgütü statüsüne girdiğini söyledi. Toplumda oluşturulmaya çalışılan "hukuksuz yargılama yapılıyor" iddiasının doğru olmadığının altını çizen Av. Kurt, “Ülkemiz ve Cumhurbaşkanımızın iradesine karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bir çok dava açıldı. Açılan bu davalarda Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi FETÖ’yü silahlı terör örgütü olarak tanımıştır. Açılan bütün davalar hukuk çerçevesinde yapılmaktadır” dedi.
“Silahlı terör örgütü propagandası yapmaktan ceza aldı”
Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan F.E.’nin silahlı örgüt propagandası yapmaktan yargılandığını söyleyen Kurt, “Bu ceza ilk mahkeme kararı niteliği taşıması açısından önemlidir. Türkiye’de ilk kez FETÖ silahlı terör örgütü olarak kabul edilmiştir. Ağır Ceza Mahkemesi kararı örgüt yargılaması açısından ilk mahkeme kararıdır. Toplumda oluşturulmaya çalışılan yargılamaların hukuksuz olduğu söylemleri ise kesinlikle doğru değildir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.