Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ temizliğinde büyük operasyon! Ünlü patronlar...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında örgütün mali yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ temizliğinde büyük operasyon! Ünlü patronlar...
Operasyonda ünlü işadamlarının da isminin geçtiği iddia ediliyor. Sabah'ın haberine göre, Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor, gözaltı listesinde TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de adı var.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TUSKON ve üye şirketlere operasyon başlatıldığı iddia ediliyor. Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 15 ilde 1000 polisle gerçekleştirilen operasyon kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor. Gözaltı listesinin bir numarasında da TUSKON Başkanı Rızanur Meral var. Meral'in yurtdışında olduğu belirtiliyor.

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,bu sabah Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde tespit edilen 100'e yakın adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Polisler, Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki bir siteye girdi. Sitede arama kararı bulunan bir daireye giren ekipler arama yaptı.

GÖZALTI LİSTESİNDE ÜNLÜ PATRONLARIN ADI GEÇİYOR İDDİASI

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildiği öne sürüldü. Yine gözaltı listesinde Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da bulunduğu ileri sürüldü. Bu işadamlarının adreslerinde de arama gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.