Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ temizliği Azerbaycan'a sıçradı!

FETÖ/PDY temizliği kardeş Azerbaycan'a sıçradı. Kafkas Üniversitesi'nde görevli 50'ye yakın akademisyenin ilişiği kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ temizliği Azerbaycan'a sıçradı!
Azerbaycan’da FETÖ’yle bağlantısı bulunan Kafkas Üniversitesi'nin devlet kontrolüne alınmasının ardından 50’ye yakın Türk akademisyenin görevine son verildi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Azerbaycan’da da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar artarak devam ediyor. Operasyonlar ilk etapta örgütün medya ve eğitim alanındaki kuruluşları üzerinde yoğunlaştı.

Eğitim alanında son olarak FETÖ/PDY'yle bağlantısı tespit edilen Kafkas Üniversitesi, devlet kontrolüne alınarak Bakü Yüksek Petrol Okulu’na devredilmişti. Bakü Yüksek Petrol Okulu’ndan yapılan açıklamada ise Kafkas Üniversitesi’nde görev yapan 50’ye yakın Türk akademisyenin görevine son verildiği bildirildi.

FETÖ'nün yurt dışında ilk yapılandığı ülkelerden olan Azerbaycan'da 1991 yılından beri faaliyette bulunan Zaman-Azerbaycan gazetesi ve internet sitesi de geçen ay kapatılmıştı. Hain darbe girişiminin ardından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ABD'de röportaj yapan ve bu röportajı yayınlayacağını duyuran ANS televizyonu da Milli Televizyon ve Radyo Şurası'nca kapatılmıştı. 1,5 yıl kadar önce ise eski ismi Samanyolu Tv olan Hazar TV de kapatılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.