Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ sanığı öğretim üyeleri savunma yaptı

Tokat’ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz sanıklardan hakim karşısına çıkan H.B. “Mağdurum, aldatıldım, kullanıldım. Çocuğum büyüdüğünde babasına FETÖ’cü denilmesini istemiyorum” dedi.Tokat’ta...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz sanıklardan hakim karşısına çıkan H.B. “Mağdurum, aldatıldım, kullanıldım. Çocuğum büyüdüğünde babasına FETÖ’cü denilmesini istemiyorum” dedi.
Tokat’ta örgütün üniversite yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyon sonrası Gaziosmanpaşa Üniversitesinde açığa alınan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak tutuksuz yargılanan öğretim görevlileri F.Y., H.B. ve Ö.Ş. hakim karşısına çıktı Tokat Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde ’silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan açılan davanın ilk duruşmasında savunmasını yapan Ö.Ş., himmet veya başka bağışta bulunmadığını, ByLock programını sadece sohbet programlarının nerede ve ne zaman olacağını öğrenmek için kısa bir süre kullandığını ileri sürdü.
F.Y. de ByLock programını kullanmadığını savunarak, "Böylesi aşağılık bir örgütün üyesi değilim. Aşağılık örgütün çözülmesi için bildiklerimi anlattım. Ben Kur’an sohbetlerine katıldım. Sohbetlere Allah rızası için katıldım” dedi.
En büyük pişmanlığının üniversite yıllarında bu örgütle tanışmak olduğunu ifade eden H.B. de “Yaşadığım şoku taşıyamıyorum. Ailemle ilişkilerim bozuldu. Bu sinsi yapıyla anılmak istemiyorum. Çocuğum büyüdüğünde babasına FETÖ’cü denilmesini istemiyorum. Bu yapı içinde sorgulama ve eleştiri yapamıyorsunuz. Eleştiriniz sanki duvara çarpıp dönüyor. Bank Asya’ya para yatırılması konusunda ’yatır’ dedi yatırdım, ’çek’ dedi çektim, pişmanım. Mağdurum, aldatıldım, kullanıldım" diyerek savunmasını yaptı.
Sanıkların üçü de pişman olduklarını beyan ederken, sanık avukatlarının da beraat kararını istediği dava 12 Aralık 2016 tarihine ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.