Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fetö-pdy Operasyonu Zanlısı 11 Kişi Tutuklanmaları Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Samsun’da FETÖ-PDY soruşturması kapsamında Bank Asya Samsun Bölge Müdürlüğü ve Samsun Şubesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 1’i savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, 11 kişi ise tutuklanmaları...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da FETÖ-PDY soruşturması kapsamında Bank Asya Samsun Bölge Müdürlüğü ve Samsun Şubesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 1’i savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, 11 kişi ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Samsun merkezli Tokat’ın Erbaa ilçesi ile Konya’nın Ereğli ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi. "FETÖ-PYD’ye üye olmak, cemaate yakın okullarda çalışan öğretmenlerin maaşlarında usulsüz kesintiler yaparak örgüte aktarmak, resmi belgede sahtecilik, Bankacılık Kanunu’nda tanımlanan zimmet suçunu işlemek, terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından Bank Asya Samsun Bölge Müdürü E.A., Bank Asya Samsun Şubesi Operasyon Yönetmeni O.E. ile Bank Asya’da gişe görevlisi olarak çalışan G.E., E.G., Ö.S. M.A., eski banka çalışanı F.P., S.K., S.K. ile grubun okullarında muhasebeciler K.G. (29), S.O. (29) ve okul görevlisi K.A. da gözaltına alındı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan 12 kişi, bu sabah saatlerinde Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Savcıya ifade veren S.K. adlı bayan serbest bırakılırken, savcı tarafından ifadeleri alınan aralarında bankanın bölge müdürünün de bulunduğu 11 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.