Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ operasyonunda il imamları da yakalandı

Adana merkezli 7 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda bazı il imamları, iş adamı, esnaf, öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana merkezli 7 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda bazı il imamları, iş adamı, esnaf, öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) karşı yeni bir operasyon başlattı. Şafak vakti Adana merkezli İzmir, Bursa, Mersin, Antalya, Kütahya ve Erzurum’da eş zamanlı 20’den fazla adrese operasyon yapıldı. Operasyonda terör örgütüne finans desteği sağladığı ileri sürülen iş adamları, esnaf, üniversitede örgüte eleman kazandırdığı iddia edilen öğretim üyeleri ve il imamları, bölge sorumlularının da olduğu 21 kişi gözaltına alındı.
Polis darbe girişimi olmadan önce yapılan bir operasyonda Adana’nın imamı Ömer A.’ya gözaltı kararı vermiş ancak zanlının yurt dışına kaçtığı belirlenmişti. Bu operasyonda ise polis iki gün önce Adana’ya Naim S. isimli bir imamın atandığını belirleyerek onu yakalamak için Bursa’ya gitti. Polis burada yapılan operasyonda zanlıyı yakaladı. Adana’ya getirilen zanlının diğer 20 zanlı ile birlikte sorgusu devam ediyor.
Polisin 4 gün önce FETÖ’nün milli eğitim ayağına yaptığı ve 28 kişiyi gözaltına aldığı şahısların sorgusu ise hala devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.